Mastodontlunch!

Åt en superstor frukost/lunch. Skrattade nästan åt mig själv för det var så jekla mycket mat på tallriken! Men det var över 7 h sen jag åt denna måltid och har bara ätit ett äpple under eftermiddagen så det känns okej. Men ska äta nu!Men tog en bild på min mastodonta lunch så ni får se och avgöra själva om det var mkt mat eller ej ^^
 
 
Tonfisksallad! Innehöll en hel burk tonfisk (120 g), 1 kokt ägg, 1 klick keso, fetaost, yogurth (0,5 %), curry, tomat, paprika och isbergssallad! Men detta var inte allt, åt även detta till:
 
 
1 tunnbröd med smör på samt kaffe!
 
Oj va mätt och belåten man var efter denna måltid! :D

Är ni inte avundsjuka så säg?

Har inte tränat den lilla maggen på... 4 månader? 5? Ändå ser den ut såhär:
 
      
 
Jag blir iaf ganska fascinerad, har ju lite magmuskler iaf där under fettet :)
 
 

Lördag

Lördag.
 
Lördag=Ridning.
 
Ridning=Stadig frukost.
 
Stadig frukost=
 
 
1 hembakat tunnbröd (fått med mig hemifrån), ½ liten skål yogurth + ½ dl vaniljkasin, ½ mango, några hackade mandlar, ½ liten avokado, 1 sked jordnötssmör och, såklart, en kopp kaffe med mjölk.

Stärkande höstpromenad

45 min snabb promenad - äntligen har jag motionerat lite mer än bara cyklat till skolan!
 
Skönt att få röra på sig lite i detta härliga höstväder! Har ju varit riktigt dåligt väder typ hela veckan så nu när det var lite sol passade jag på, och det är jag glad över ^^

Extrapris shopping!

Mellis! Ett gott sådant. Var och handlade ganska precis och på fredagar har de alltid några bra extrapris på några varor, ofta någon grönsak, frukt, godis och nått bröd/fikabröd. Idag hade de extrapris på bland annat mango och jag som älskar mango blev ju helt till mig! Mums, två mangos rakt ner i korgen. Vad jag inte blev lika till mig över var det fina extrapriset på ischoklad, ni vet i sån där plastbytta, 400 g tror jag det var. Mmmmm... Men gick med bestämda steg förbi ischokladen utan att slänga ner en sådan i korgen. Nöjd tjej!
 
Så här är dagens (ganska sena) mellis! Kunde väl lika gärna ha väntat en timme och sen ätit middag istället men var mellissugen så det fick bli mellis först och sen kanske en lite senare middag ^^
 
 
En liten skål naturell yogurth blandat med vaniljprotein, knappt ½ mango som toppades med kardemumma, 1 stekt ägg, en sked jordnötssmör samt en kopp kaffe!

Matinspiration

Hej hej! Nu kurrar magen och säger att den vill ha mat. Men den får nog vänta lite. Men snart så ska jag gå ut i köket och fixa krubb. Hade planerat att göra linsgryta med ris men satt och läste en blogg jag hitta och fick inspiration till att göra tonfiskbiffar istället för linsgrytan! Har aldrig gjort det förut. Men tänkte köra vidare lite på linsgryts-temat i alla fall för tänkte koka linser och ha till tonfiskbiffarna samt göra någon liten tomatsås/tomat-ihop-kok. Tror det kommer bli mumsigt! I´ll let you know! ;)
 
Önskar bara att jag hade ett eget kök... Inget kul att dela med sju andra (orenliga) personer :(

Slutar tidigt

Slutade tidigt idag (=15:00), känns som det var länge sedan jag kom hem så här tidigt? Har ju fan suttit och proggat till sent på kvällen alldeles för många gånger den senaste tiden. Senast var det i onsdags och innan dess i måndags... I natt drömde jag även att jag satt och programmera, det var jättehemskt för det gick inte alls bra :( Hade då suttit hela onsdagen på dagen och proggat så var inte så sugen på att göra det "på natten också" så var rejält irriterad när jag vaknade och inte hade fått ledigt från programmeringen trots det var natt lixom!

Men sen jag kom hem har jag pluggat lite (duktigt) och käkat mellis.  Nu är jag trött och orkar inte plugga mer just nu. Vad göra då? Vet ej!

 

 
Melliset fick bli en skål med yogurth blandat med vaniljprotein, ett litet äpple som hackats i bitar och körts i micron så det blir mjukt och gott, hackade mandlar samt rejält med kanel och kardemuma. Blev även två knäcke med philadelphia och gurka, och så kaffe!

Svarta jenas

Här är två (odugliga?) bilder på mig i mina svarta jeans! :) Förlåt att jag tjatar så mycket om dem, haha!
 
 
 
 
Dessa jeans borde såklart kombineras med dessa skor, älskar dem! Men måste köpa en sula eller nått för de är så hårda innuti så jag kan inte gå mer än tio min i dem :(
 
 
 
 
 

Frukostdax!

Håller på och äter en riktigt smaskig frukost (se bild nedan) just nu men så fort den är slut antar jag att jag får sätta igång med plugget. Ska nog läsa lite i Organboken, får bli en början iaf.
 
Känner mig fin idag, har mina svarta jeans. Blir så glad varje gång jag tänker på att jag (!!!) kommer i stl 26 i jeans (!!!).
 
Men nu blir det frukost bild:
 
 
Frukosten bestod av 2 knäcke med philadelphia, kassler, gurka, en liten skål yogurth blandat med proteinpulver med smak av choklad/mandel som toppades med 1/3 banan i skivor, lite kokos, ett gäng mandlar. O så kaffe, såklart!
 
Har nytt proteinpulver, choklad/mandel, och det är såå gott :) Har ett nytt märe och tycker mycket bättre om det än det förra, eller det är nog samma märke men det här nya är mjölkprotein står det på det, vad det andra är vet jag inte :P Men konsistensen på yogurthen blir iaf väldigt krämig, len och god.
 
 
Så här ser det nya proteinet ut iaf!
 

Mmmm middag

Kom hem vid nio igår, blev till att fixa lite i köket och sen snabbt svänga ihop ett kvällsfika. Snabbt äta upp det, hälla i sig en stor kopp te. Läsa. Sen sova. Hade svårt och sova, inte så konstigt, stressade så mycket när jag kom hem så jag inte kunde slappna av :/ Stress över tentorna har även börjat komma nu vilket gör att jag har svårt att slappna och och får svårt och somna. Det är ju en månad kvar! Ska man behöva vara orlig och ha svårt och sova så långt i för väg? :O
 
Idag blev det goood middag. Var såå hungrig när jag kom hem (vid halv sju) så maten smakade underbart. Mmmmm...
 
Ugnsbakade rotfrukter med lite kassler, en stor klick keso med tandorikrydda samt ett knäcke med philadelfia, kalkon och gurka. O två satsumas till efterätt. Så nöjd!

Middag

Kollar på Beck, åh vad jag älskar den :) Har sett den två gånger förut så vet hyffsat mycket vad som kommer hända men den är bra ändå såklart!
 
Har kunnat kryssa av en hel del på min att göra lista. Har pluggat en del, borde väl ha pluggat mer men det kan man ju alltid göra? O lagat mat. Mums vad gott det blev!
 
Blev rotfrukter i ugn som sagt, rotfrukterna jag valde var majrova, morot, potatis, sötpotatis, rödbeta, lök, zuccini, åt det med en hel hög med kassler skuret i tärningar och en stor klick fetaost+kesella. Såå gott! O mätt blev jag.
 
 
 

Dagens att göra lista

Vad som som står på min "att göra lista" för dagen:
 
- Plugga (läsa anteckningar från organ föreläsningar, läsa i programmeringsboken, skriva labbrapport och ev. räkna lite matte)
 
- Laga mat (egna rotfrukter i ugn och äta med kassler)
 
- Egentligen tvätta (men det lär vara fullt i tvättstugan, det är ju söndag lixom, för att få en plats utan att behöva sitta och vänta på att någon annans tvätt ska bli klar i tvättstugan måste man tvätta på konstiga tider, typ fredag och lördag kväll eller morgnar så får nog försöka göra det i början av veckan istället)
 
- Byta lakan (men det kräver att jag har tvättat först...)
 
- Städa lite (mest plocka iordning lite och dammsuga lite granna, inte så jobbigt!)
 
- Kolla på tv (särskilt Beck - Levande begravd ikväll kl.21:00 på 4:an)

Frukost

Mmmm... Frukost!
 
 
En skål med olika bär (hallon, blåbär m.m), 1/3 skivad banan, några russin, en stor klick kesella samt några valnötter, 1 tunnbröd med smör och en kopp kaffe med mjölk.
 
Mums!

Gårdagen

Åhh blir så irriterad på mig själv. Drack mycket igår så mådde så jävla dåligt när jag vaknade idag. Eller ja, först när jag vakna mådde jag okej. Vaknade av mig själv vid tio (hade satt klockan på halv elva). Då gick jag upp och gick på toa, tvättade av gårdagens smink och sådär. Då kände jag mig mest väldigt trött och mådde lite dåligt. Sen la jag mig i sängen och läste lite bloggar i en kvart eller så. Sen sminka jag mig, halvliggandes i sängen.
 
Men sen när jag skulle gå upp och klä på mig, då mådde jag helt plötsligt fruktansvärt dåligt. Bara jag satte mig upp på sängkanten gjorde det att hela världen snurrade runt om mig och jag mådde även illa och kände mig ni vet så där extrakt svag man kan göra ibland? La mig ner igen. Laddade i några min. Försökte ställa mig upp men det gick bara inte. Så efter väldigt mycket velande beslöt jag mig att skita i ridningen, skulle ju vara teori idag. Så jävla dumt. Är väldigt besviken på mig själv. Har ångest över att jag inte gick. Men jag kunde verkligen inte. Låg kvar i sängen till någon gång efter halv två, då orkade jag pallra mig upp.
 
När jag hade fått i mig lite mat och kaffe kände jag mig lite bättre iaf. Sedan vid fyra tiden kände jag mig bra. Så himla irriterande att jag mådde så dåligt imorse!!
 
Men gårdagskvällen var rättså kul iaf. Hade på mig mina nya svarta jeans, kände mig fin. Nya skor också. Lite klack så jag blev väl 5 cm längre än vanligt iaf :P Klassfesten var bra, inga jättejobbiga sitauationer! Ingen psykisk påfrestande lek. Så skönt!
 
Vid halv tolv drog vi vidare från klassfesten till studentutestället som ligger 5 mins promenad från där jag bor. Perfekt att det är så nära för jag brukar ju kunna bli brutalt full så det är bra att blir man för full och mår dåligt är det bara att knalla hem och spy och sen sova. Inte behöva sitta på tuben i 40 min och sen buss samtidigt som man får upp spya i munnen som man tvingas svälja igen. För det är såvidrigt att det finns inte.
 
Dansade lite, var ingen bra musik igår dock :/ Shotade ensam två gången. Hade plötsligt ingen lust att va kvar längre så jag drog. Var sjukt sugen på fet mat men jag värmde på en matlåda med kassler och mathavre jag hade i kylen, så det blev iaf ganska nyttigt fyllekäk. Minns att jag slängde in en näve valnötter medan jag micrade maten. Sedan minns jag inte så mycket mer. Minns att maten blev väldigt varrm så kanske hann slänga ner något mer ätbart i käften? Som sagt, för full.
 
Så idag har jag istället för att cykla till ridskolan och ha teori har jag glott på tv, massa tv. Men jag har också pluggat lite faktiskt! Och ätit. Men nyttigt, lovar!

Häälg

Åh älskade helg! Nä men den här veckan har faktiskt gått ganska snabbt och har inte längtat så mycke till helgen under veckan som jag gjorde i förra veckan så det känns bra!
 
Idag ska jag ju på klassfest. Sen ridning imorn, fast det är teori, sen tänkte jag plugga lite och förhoppningsvis både städa och plugga lite!
 
Nu ska jag skriva lite labbrapport och sen se om jag hinner ta en powernapp, är jekligt trött!

Klassfest

Hej hej, seg dag. Gick som sagt 8-19. Men dagen har gått bra. Gick även iväg och handllade direkt efter skolan så nu har jag laddat upp med yoghurt, keso, kesella, massa rotfrukter och annat gottigt!
 
Imorn ska jag på klassfest hemma hos två i min klass. Är lite kluven, ser framemot det på ett sätt men är rädd att det kommer bli jobbigt... Vi ska leka lekar och sådant för att lära känna varandra lite mer. Men förhoppningsvis drar vi vidare efter ett par (förhoppningsvis) smärtfria timmar och jag får dricka ohämmat med alkohol och bara ha kul och dansa. Eller ja, kanske inte ohämmat. Ska ju upp dagen efter och cykla iväg till ridningen, som tur är har vi "bara" teori så jag hoppas att den kommer vara ganska stillsam men man vet ju aldrig?
 
Nu ska jag ta lite yoghurt eller något och sen gå och lägga mig, är väldigt trött och börjar 8 imorn, suuuuck! Slutar iaf tidigt, 12, men ska stanna och progga/skriva labbrapport så lär väl inte vara hemma förens efter 15 ändå. Då ska jag bestämma vad jag ska ha på mig på klassfesten! Har iaf lite mer att välja bland nu än vad jag har haft tidigare, great! Skulle vilja ha en klänning som jag har beställt från Halens men den har inte kommit än :( Men jag hittar säkert nått hyffsat fint jag kan ha.
 
Pösss & kram tills imorn!

Vill inte tillbaka dit heller...

Jösses, har läst nästan alla inlägg i min gamla gamla blogg, http://donttakeorderfromacookie.blogg.se och blir nästan rädd för mig själv. Jag var verkligen sjuk på den tiden. 2:an i gymnasiet. Alltså sjuk i ätstörningen. Jag vägde runt 56 kg, kanske BMI på 20 och jag tyckte jag var för fet för att t ex träffa kompisar eller göra annat kul. Så himla sjukt. Trodde att det första alla tänkte när de såg mig var att jag var tjock. Jag spanande aldrig efter snygga killar t ex på stan eller i skolmatsalen utan jag spanade efter tjejer med den perfekta kroppen eller bara kollade in tjejers kroppar och "utvärderade" dem. Tjocka eller smala?
 
Lovade mig själv att heller inte äta frukost eller lunch tills jag nådde min målvikt (vilket jag såklart aldrig gjorde). Höll den "dieten" i ett år. Mina kompisar frågade inte en enda gång varför jag aldrig åt mer än några salladsblad/paprikabitar/morotsstrån per skollunch medan satt och tryckte i sig varsin stor portion. De pratade "skit" om såna som skär sig (ni vet det där med att de bara vill ha uppmärksamhet och sånt) medan jag satt där med armarna fulla av ärr vilket de måste ha sett eftersom jag hade haft på mig kortärmade tröjor och visat mina ärr.
 
Nä fy, ingen kul period i mitt liv. Vill lika lite tillbaka dit som jag vill tillbaka till den period jag vägde 68 kg. För jag hade faktiskt mer ångest när jag bedrev den där bloggen även fast jag ibland vägde 8 kg (pendlade ganska mycket i vikt under den bloggperioden) mindre än i höstas/våras.
 
 

Finally

Äntligen! Idag har jag känt mig lite mer postiv på livet. Och vet ni hur det stavas? U-N-D-E-R-B-A-R-T! Även om allt bara kändes lite bättre så blev jag glad :) Imorn lär jag väl vara depp och så som vanligt men jajaaa...
 
Idag gick jag i skolan från 8-17, segt. Men imorn blir det 8-19, ännu segare med andra ord. Men allt är faktiskt bättre än 8-21 som jag gick i måndags :(
 
Det va tänkt att jag skulle iväg och handla idag men orkade inte, tar det imorn istället så det gör att jag inte har så mycket mumsigt frukost/kvällsmål att krubba på idag och imorn men jag får väl skylla mig själv eftersom jag inte orkade handla? Men lite smått och gott kan jag nog rota fram!
 
Vet ni, idag fotade jag faktiskt min middag. Var ett tag sen jag la upp något jag åt på bloggen känns det som. Allt blir ju mycket roligare med lite bilder så här kommer bilden:
 
 
Mmm, mathavre, 1 skiva kassler, 1 stekt ägg, ärtor, ketchup och lite fetaost. Mycket gott var det! Och tallriken är en större assiett, mina "vanliga" tallrikar är så stora och jag gillar när tallriken är välfylld så därför brukar jag äta på mina assietter istället :)

Proteinkladdis

Go kväll!
 
Har pluggat idag, faktiskt. Mest läst i programmeringsboken. Vet inte om det gav så mycket egentligen. Borde väl egentligen ha åkt till skolan och suttit och programmerat lite för mig själv men var inte så sugen på att sitta där själv. Eller skulle inte varit sugen på att sitta där med någon jag kände heller faktiskt. Vill få programmen att funka på min dator så jag skulle kunna sitta hemma i lugn och ro och programmera, jag tror att det skulle gå bättre då. Segt då att jag inte får det att funka :/
 
Men nu ska jag gå ut i köket och fixa lite kvällsmål, läste i en blogg tidigare ikväll och då fick jag tips på hur man kan göra som en "proteinkladdkaka" med kaseinpulver (de andra "kladdkaksrecept" jag har sett har bara varit med vassle) vilket är det jag har. Så jag ska testa det så får jag återkomma om det var gott eller inte! Till det blir det en stor kopp te som vanligt. Allt detta ska ätas framför Svenska Hollywoodfruar! Det är faktiskt ganska underhållande, haha.
 
Så vi höres imorn!

Oh no

Guud mina svarta jeans jag köpte i söndags på H&M... Jag älskar dem! Tycker de är riktigt snygga. De är  lite blanka så de känns lite festligare än lite mattare svarta jeans. Testade de med ett pösigt linne, kavaj och ett par nya högklackade skor igår kväll. Såg riktigt snyggt ut tyckte jag. För fint för att gå runt i skolan så. Men då passade det bra att jag köpte ljusrosa tygskor i helgen för de gör ju att outfiten inte ser så festlig ut som när man har högklackat lixom?
 
Slutade förresten tidigt idag, kl 12. Började egentligen 8.15 men kunde inte sova inatt så tog sovmorgon och kom inte till skolan förens 10.15. Men jag behövde den där extra sömnen faktiskt. Så nu ska jag försöka plugga lite, måste verkligen det. Planen var att jag skulle stanna i skolan och plugga men eftersom jag glömde min mobil hemma (!!!) gick inte det för jag hade planerat att sitta och lyssna på musik samtidigt. Så åkte hem. Dessutom hade jag glömt mobilen i laddaren och den brukar bli så varm om man har den i länge så vill helst undvika det. Så nu hoppas jag att jag kan koncenterara mig någorlunda ett tag iaf!
 
 

Schlut

jävla trött.
 
Kan det bero på:
 
a) Att jag inte ätit på drygt 8 h?
 
b) Att jag har gått i skolan 10:15-20:30?
 
c) Att jag bara är less på allt?
 
Rätt svar: En kombination av ovanstående!
 
Nu blire att göra iordning kvällsfika, duscha, äta, sen soooova!
 
 

En lyckad shoppingtur

Puuuh. Kom precis hem från att varit i stan i några timmar. Ensam såklart. Hej jag har inga vänner?
 
Köpte lite smått och gott typ. Shoppade för 1300 kr på H&M. Shiiiet. Nu har jag nog shoppingförbud. Men det är så kul att shoppa just nu! Vill ha lite nytt. Har knappt köpt några kläder på 1-2 år! Så behöver faktiskt uppdatera min garderob lite känner jag. Men 1300 kr kanske var liiiite mycket? Med tanke på att jag har internetshoppat för 2000 kr den senaste månaden samt köpt två par nya skor förra helgen för 600 kronor? Så får ta det lite lugnt nu alltså...
 
Men dagens bästa var helt klart när jag provade ett par svarta jeans i stl 26 och fick på mig dem!!! Jag letade efter ett par 27:or i högen så tänkte att jag kan ju iaf prova ett par 26:or och se hur långt jag får upp dem? Men de gick hela vägen upp. Otroligt. De var väl ganska stretchiga i kvalitén, men ändå!! Shit! Så dem fick följa med mig hem. Även ett par mörkblå byxor i stl 36 som jag inte riktigt kom i, men det är bra för motivationen :) Snart så kommer jag förhoppningsvis i dem! Testade även samma modell som de mörkblå byxorna fast i svart och turkost båda i stl 36. De turkosa jeansen satt lite löst och de svarta satt väldigt tajt. Och de mörkblå kom jag inte i. Så himla konstigt det dära ;) Vänta jag kan ha berättat om det här tidigare va? För jag känner själv igen att jag nog har skrivit om detta förut. Jaja...
 
Men nu tänkte jag dra och handla lite mat och sen bara komma hem och pusta ut. Är så jäkla trött nu. Så måste skynda mig iväg innan jag fastnar framför datan i flera timmar! Måste dock plugga när jag kommer tillbaka, ooorkar inte...

Tvättning

Yes. Har inte ätit något onyttigt idag! Får se om jag äter nått smaskigt nu ikväll, det är ju faktiskt lördag! Igår kväll åt jag popcorn, gud vad gott det var. Innehåller inte så mycket kcal heller så det är bra.
 
Just nu är jag väldigt hungrig. Åt när jag kom hem från ridningen, typ vid halv fyra men har inte ätit sen dess. Bara druckit lite kaffe. Ska strax gå bort till tvättstugan för håller på och tvättar lite. Blev så himla irriterad, kom ner till tvättstugan så var alla fyra maskiner upptagna så fick först vänta en kvart på att de skulle bli klara. Sedan när maskinerna är klara öppnar jag en för att ta ut personens tvätt och stoppa i min egen. Då ligger det ett par trosor där i maskinen. Tömmer den (oj vad jobbigt det var, så mycket att tömma lixom) och öppnar en till. 10 strumpor  va det i den. Sedan öppnar jag de resterande maskinerna bara för jag är nyfiken. Ett par trosor i den ena igen och knappt 10 strumpor i den sista. Alltsammans tvättat i 30 grader. Va fan lixom?! Så jävla korkad människa, om man nu får säga så.
 
Men men, nu är min tvätt snart klar så får väl springa dit och hämta den. De har förresten uteparty utanför mig, men som tur är har jag inte fönstret åt det hållet partyt är, mohaha. Annars hade jag blivit galen för de är rättså högljudda...

What it feels like

68 kg, såhär kändes det:
 
I ett halvår vägde jag  68 kg. Det var sex jävligt jobbiga månader. Det värsta var nog att jag knappt kom i några av mina kläder. Jeansen fick jag upp en bit upp på låren, men inte mer än så. T-shirts och linnen som hade suttit tajt och snyggt när jag vägde 10 kg mindre slutade jag använda. Använde bara kläder av större modell som jag hade i garderoben. Efersom jag inte hade hur många "större kläder" som helst ledde det till att jag klädde mig i några få plagg under flera månader. Att knappt ha några valmöjligheter alls var inte kul. Och när jag klädde mig försökte jag alltid tänka på att dölja så mycket av min kropp som möjligt.
 
Åt såklart väldigt mycket under den här perioden men också innan såklart, jag menar man måste ju trycka i sig ganska mycket för att gå upp sisådär 10-12 kg3-4 månader. Handlade nästan varje dag, kompisarna tyckte det var lite konstigt att jag nästan varje dag svängde förbi affären på vägen hem från skolan men jag sa bara att jag skulle köpa mjölk/yoghurt/vad som helst för "jag glömde och köpa det igår när jag handla". Plockade på mig lite matvaror, gärna lite frukt, det ser nyttigt och fräscht ut i korgen. Sen gick jag bananas i godishyllan. "Plockgodis är gott. Mmmm, choklad, på extrapris dessutom! Åh 3 kronors rabatt på Almondy tårtor, gud vad gott det tar jag". Sen skammen när man står i kassakön ska vi inte prata om. Man står där med hjärtklappning och undrar vad andra kunder och kassörskan tänker. En tjockis som handlar massa godis? Hoppas innerligt att man inte ska möta någon man känner igen från skolan. Lägger upp varorna på bandet, slår in koden till kortet med skakiga händer, packar snabbt ned varorna i kassen och går ut ur affären. Andas ut. Jag klarade det idag igen utan att bli upptäckt av vänner/bekanta.
 
Åker hem. Är hungrig efter skolan. Äter en portion mat, ibland nyttigt sådan faktiskt. Går sedan lös på godiset/chipsen eller vad för smarrigt man nu köpte. En hel Almondytårta var ingen match för mig. Men åt jag dessutom en stor påse chips till tårtan brukade jag spara 1/4 eller så som jag käkade som en liten "förfrukost" morgonen efter.
 
Så när jag är sugen på godis eller bara känner för att ge upp och ge efter för allting, brukar jag försöka tänka på den här perioden i mitt liv. Det var ingen kul period. Massa ångest. Jag vill inte tillbaka dit. Jag vill vara där jag är nu. Där jag äter bra (hyffsat iaf) och de flesta av kläderna i garderoben passar. Vill. Inte. Tillbaka. Kämpa!

Aldrig mer 68 kg...

Åh... Alltså den här dagen. Ända sen jag kom hem från skolan känns det som jag bara har väntat på att klockan ska närma sig nio så man kan gå och lägga sig. Hur tragiskt är inte det? Har varit mega trött. Har bara glott på teve sen halv fyra, och ätit. Har tampats med världens sötsug idag med. Har ätit en ask läkerol och kankse 20 g mjölkchoklad som bara har legat i min "godisgömma" i ca tre veckor. Det är det enda gottiga jag har ätit iaf. Har ätiit rättså mycket mat men så är det väl ibland. Försöker tänka på hur det var när jag vägde 8 kg mer än vad jag gör just nu, vill verkligen inte gå tillbaka dit så försöker tänka på det varje gång jag vill tröstäta massa choklad bara för jag är trött och orkeslös. För det var ingen kul period. Jag kan berätta lite om den sen senare någon dag.
 
Nu ska jag göra iornding lite te och börja kolla på en film som börjar klockan nio, kommer varken ihåg vad den heter eller vilken kanal den går på. Eller jo! Jag tror den hette "Känd från teve", den är med Johan Rheborg iaf.
 
Och imorn är det ridning, hoppning! Haha. Jag som knappt kan trava. Kommer bli ett skämt. Men denna gång vill jag ha en snäll häst. Blev rädd för den förra som var elak i stallet. Hu.
 
Så natti natti!

Älskade helg!

Har haft ett sjukt sötsug idag, vilket resulterade i att jag har ätit 100 g 86 % choklad. Alltså är det bara jag som inte "nöjer mig med två bitar" trots chokladen har 86-90 % kakaohalt? Fattar inte vad det är för fel på mig.
 
Åt en hel läkerol förpackning med. Mycket kom upp, inte med flit utan det bara kom. Som förra veckan. Fyyyy.
 
Skulle träna idag men ORKADE inte. Är så jävla trött och opepp att det finns inte. Har varit så hela vecka. O hatar att mitt sötsug har kommit tillbaka. Har ätit kromtabletter nu i två dagar, krom ska ju minska sötsuget men det har inte hjälpt. Shit vad jobbigt det är.
 
Kollar egentligen på film så det är därför det här inlägget blir lite knasigt kanske. Så skönt att det är torsdag idag för det betyder att det är fredag imorn och sen äre helg, efterlägtad såklart.

20120912

Usch igår alltså. Ingen kul dag. Åt en hel drös med kolor också efter mitt kvällsmål, var trött och sugen. Ingen bra kombination, skulle egentligen vara bättre om jag bara la mig och sov men tryckte i mig mumsiga fruktkolor först. Kanske 100 g så inga enorma mängder iaf. Och innan kvällsmålet hade jag ätit 1½ portion grön ärtsoppa som jag lagade plus 3 stekta ägg. Åt först 1 portion soppa och 2 ägg, tyckte det skulle räcka eftersom det inte var alltför länge sen jag åt mellis men nej, var fortfarande hungrig (eller mest bara sugen?) så tog ½ portion till och 1 ägg till.
 
Innan jag sov låg jag och böla en stund i sängen för jag var så ledsen på allting. Men efter jag sluta böla blev jag väldigt trött och den lite oroliga känslan jag haft i kroppen hela dan försvann lite så då passa jag på att släcka lampan och försöka sova, och jag somnade nästan på en gång. Skönt.
 
Idag börjar jag inte förens 13:15 så sov ända till halv 10. Har gjort mig i ordning och käkat storfrukost. Ska läsa i programmeringsboken och försöka förbereda mig lite inför eftermiddagen, ska  nämligen programmera hela eftermiddagen. Kuuuul...
 
Så vi höres ikväll!

nattsvart

Känner mig riktigt nedstämd/deppig/ledsen idag. Anledning?
 
- Ingen har frågat hur jag hade det hem-hemma i helgen. Inte ens igår när jag frågade en av mina kompisar hur en fest hon hade varit på i helgen hade varit...
 
- Imorse på en lektion satte jag mig brevid en kompis (samma som jag fråga om festen) men hon och tre pers till som satt vid samma bord bytte bort efter någon kvart för de skulle jobba tillsammans med en annan tjej. Eftersom den enda lediga platsen var brevid mig så bytte de som sagt bord, så jag fick sitta ensam resten av lektionen, eller ja, tillsammans med lite väskor som de lämna kvar vid deras stolar.
 
- Jag ligger långt efter i alla tre kurser jag läser just nu, och jag har bara gått i skolan i två veckor?
 
-  Jag kunde inte handla idag för jag kände att går jag in i en affär kommer jag förmodligen köpa massa gottis för att "trösta" mig med. Därav har jag ingen god och nyttig mat hemma såsom keso, kesella, yoghurt och god frukt :(
 
- Jag känner mig extremt ensam, jag har ingen nära kompis jag kan prata med om lite mer privata grejer. Okej det kanske mest är så att jag är så jävla blyg/hatar att prata om mig själv som gör att jag inte kan få några nära kompisar.
 
- Längtar efter min syster. Så mycket. Hon är min bästa vän och här har jag inga "riktiga" vänner känns det som.
 
-  Jag orkar bara inte träna. Inte ens Bodyjam orkar jag gå på, det enda nästan som jag faktiskt gillar.
 
Skulle kunna rabbla upp massa saker men jag tror vi slutar där. Fan vad allt är mörkt just nu. Hur ska jag orka?
 

.

59.9. Snacka om "living on the edge" alltså!

Inte mer

Tjenare, vilken dag... Nä men så farlig var den faktiskt inte. Men ganska sen, kom hem strax innan halv åtta. Ska ju hem-hem i helgen så packade lite när jag kom hem och plockade undan lite tvätt som har stått i nästan en vecka.
 
Just nu mår jag inte så bra, mår illa. Hade inte ätit sen vid halv ett förutom ett äpple så vid nio gjorde jag iordning en monsterstor (och supersmarrig!) macka som innehöll kyckling, sallad, ½ avokado, lite naturell yogurth, curry, fetaost och lite keso. Eftersom jag knappt ätit på 8 h som igår tänkte jag slå till på stort och göra iordning ett stort mål mat så fixade en yogurthskål (kanske 2 dl yogurth) med lite banan, hallon, nötter och havregryn i, samt en stooor kopp te som vanligt. När jag hade ätit upp allt var jag supermätt så ville "lätta på trycket" så böjde mig fram lite där där jag satt i fotöljen framför teven. Så kom lite upp i taget, ner i den gula skålen yogurthen hade legat i. Två sådana skålar blev det med maginnehåll, fy. Äckligt. Men nu är jag inte lika akut mätt längre men mår illa och halsen är lite öm, men jag överlever. Det är ju inte nån vana precis för mig och kräkas. Har ju hetsätit tusen gånger i mitt liv men aldrig "lärt" mig att kräkas "på riktigt". Kan få upp endel med mycket ansträgning men inte kräkas verkligen på rikigt. Så detta var bara en engångsgrej, lovar. Men förstår inte hur jag kunde bli så jälva mätt? Okej, det var mycket mat men ändå?!
 
Jaja, vidare till nästa grej - ska ju hem i helgen som sagt och kommer inte ta med datorn och eftersom jag har väldiga svårigheter med att blogga från min mobil kommer det nog bli väldigt tyst här i helgen. Kanske uppdaterar med min vikt, om den är något extraordinärt. Typ mer än 60 kg eller nått. Då blir jag arg!! Egentligen borde jag inte väga mig, för om jag väger mig och vågens siffror visar högre än väntat kommer jag bli besviken och vilja börja äta onyttigt igen eftersom jag "ändå aldrig kommer lyckas gå ner". Men samtidigt - jag måste få veta. Måste.
 
Så vi höres babes! Ha en bra helg.

O-r-k-a-r i-n-t-e

Hej hej! Igår var jag på Kalasmottagning (=mässa på eftermiddagen och fest på kvällen). Men var bara där ett tag, var hemma strax efter nio. Ville gå runt på mässan och kollla på Veronica Maggio som upprträdde, vilket jag också gjorde. Men jag var så sjukt trött att jag cykla hem innan Maggio var klar, hade inte ätit på 8 h för de hade bara pizza och hamburgare där vilket jag inte ens tål (är gluten).
 
Idag börjar jag kvart över ett, har bara en föreläsning men sen ska jag stanna kvar i skolan och programmera med en kompis. Känner mig så dålig, hon gör allt jobb för jag vet inte hur man gör. Känner mig så himla dålig och korkad för jag kan inte, försöker men det går inte. ÅHHH så frusterande! Läser i boken, men förstår inte. Är för trött för att ta in någonting antar jag. Så trött hela tiden. Trött trött trött. Är det för att jag äter för lite? Eller är det något annat? Vet inte. Känner mig deppig ochs tressad. Orkar inte... Hoppas ni mår bra iaf...

Trött & hungrig

Jag förstår inte. Hur kan jag vara så hungrig? (Och trött!) Det måste vara skolan som suger musten ur mig.  Åt en normal port. lunch vid tolv, vid tre är jag svinigt hungrig! Efter tre timmar. Är jag hemma har jag bara varit "hungrig" tre timmar efter en lunch/middag, men inte nu sen skolan har börjat. Åt därför nästan 1 port havregrynsgröt med 1 ägg i, hallon, lite keso och mjölk till det vid halv fyra. Nu tror jag att jag är hungrig, IGEN. Vad är det här? Stört trött också, börjar åtta imorn igen... Orkaaaar inte. Men på torsdag börjar jag inte förens ett iaf! Det gillas skarpt.
 
Tänkte dra iväg och träna vid halv sex och jag hoppas verkligen att jag orkar göra det också så att jag inte ställer in det! Men det är ju Bodyjam och det tycker jag faktiskt är kul så jag tycker att jag borde orka pallra mig iväg till träningen...

Nöjd chey

Jösses vilken dag... 08:15-21:00 var jag schemalagd (okej 20:35 blev det visst bara...). Är helt slut! Ska gå och lägga mig, läsa lite och sen sussa sött för att sedan försöka vara så utvilad som möjligt imorn när klockan ringer kl. 07:00!
 
Innan jag drar ner persiennen vill jag dock berätta hur bra joggningen gick igår! Gick de två första hundra metrarna ungefär, sedan började jag springa. Och jag sprang och sprang... Hela vägen in i mål för 5 km rundan faktiskt! Så nu är jag så nära man bara kan vara att springa 5 km i sträck, så himla nöjd! För två veckor sen sprang jag 2 km och sen för en vecka sen 3 km. Och nu nästan 5! nöjd :) Hade lite bättre musik i lurarna igår än vad jag brukar ha också, brukar lyssna på radio annars - men man blir inte så pepp på att springa när det är reklam... Så jag tror det är en av orsakerna att det gick bättre faktiskt!
 
Imorn slutar jag tolv, då ska jag stanna i skolan och programmera. Sedan har jag planerat att handla lite och sen blire träning :) Bodyjam! Skoj.
 
Men nu äre hög tid för sängen, natti natti!

Väder & vind

Trots det väldigt opålitliga vädret som har rådit hela dan trotsar jag det och ska ge mig ut på en promenad/joggrunda. Bara för det lär väl regnet börja vräka ner precis när jag kliver ut genom dörren...

mobilbloggart


Crazy

God morgon!
 
Är ett tröttis som sitter här, har sovit drygt 10 h men har vaknat massa gånger under morgonen och drömt helt sjuka saker så känner mig hel trött ärligt talat. Har svinigt ont i hela kroppen också, armar, ben och rygg. Det mesta från Bodycombaten men kanske lite från ridningen igår med.

Ska plugga nu i en timme (om jag orkar) och sen se på ett "Du är vad du äter" avsnitt på Sjuan kl.14:00. Sen ska jag väl plugga lite mer men sen lär jag inte orka göra något mer vettigt idag, är som sagt stört trött. Har väl också med att göra att jag inte äter tillräckligt, att jag är så trött? Vill egentligen på ett sätt börja äta mer så jag slipper känna mig mer död än levande på dagarna, men samtidigt vill jag gå ner i vikt. Men jag är faktiskt inte så stor längre eftersom jag kan använda alla mina kläder igen så det är ju inte så viktigt längre att jag går ner i vikt, finns lixom inte lika stor anledning som innan i med att jag har kläder att använda numera. Men jaja, får se hur det blir. Får äta mer om jag vill men vill jag inte får jag väl inte göra det typ, låter rimligt ^^

Matdagbok 20120901

Mat:
 
Frukost: 1 äpple med ½ dl kesella plus kanel & kardemumma, 1 mjuk macka (typ andra mackan på tre veckor), 1 stekt ägg, 1 kopp kaffe
 
Lunch: 1 port. grönsaksgrantäng (zuccini, paprika, ägg, mjölk, vitlök), några små strimlor färdigstekt kyckling, ½ avokado, fetaost, 1 kopp kaffe
 
Middag/Kvällsmål: ½ port. fisksoppa (vit fisk, krossade tomater, matlagningsgrädde m.m), 1 port proteinpudding, hallon, några nötter, 1 knäckebröd med philadelfia samt 1 kopp te.
 
Motion:
 
30 + 30 min cykling (tot 16 km)
Ridning 1 h (om det nu räknas, svettades som en tok men det var nog mest för att jag var för varmt klädd :P)
25 min promenad
 
Blev tre stora mål idag, men har rört på mig ganska mycket så det känns okej!
 
 
 
 

Ridning

Hallå hallå!
 
Ridningen idag gick okej, det var lite roligare den här gången för min häst skötte sig bra :) Dock var jag lite rädd för den för den var ganska "elak" när man skulle sadla, man behövde ställa upp den i stallgången vilket ridläraren inte berättade för mig så när jag stod i spiltan och la på sadeln strök den öronen bakåt och börja trampa runt och sånt, slängde med huvud. Synd att hon var så jobbig vid sadlingen och så för hon var så trevlig att rida... :/ Man kan väl inte få allt antar jag?
 
Förutom ridningen har jag hunnit med en hel del "måsten", jag har t ex både tvättat, städat och bytt sängkläder! Så kvar tills imorn återstår "bara" att plugga, då har jag gjort allt som skulle göras i helgen!