Ångest inför hemmavistelse

Gud, om 8 min börjar min tenta. Och jag sitter här hemma framför datorn. Jag har inte öppnat böckerna sen i tisdags typ. Har varit helt orkeslös hela veckan. Har bott i pyjamas och träningskläder. De få dagar jag inte har tränat har jag gått runt i pyjamas hela dagen. Har bara varit i lägenheten, träningsanläggningen, mataffären, stallet och biblioteket den senaste veckan. Eller ja, en liten runda till stan blev det igår för mamma fyller år imorn så var tvungen att köpa present.
 
Ikväll ska jag åka hem-hem för påsken, bokade biljetten imorse. Jag tänker säga att jag skrev tentan. Orkar inte erkänna att jag inte har orkat plugga. Mamma kommer tycka jag är lat. Vilket jag kanske är också. Men jag vill ju egentligen, jag bara orkar inte. Mamma kommer även fråga om jag har sökt något sommarjobb. Det har jag ju inte kan jag ju dirkekt säga. Tanken på att behöva sitta och kämpa med något jävla personligt brev och CV får mig att må illa. Och skulle man sedan bli kallad till interjuv.... Fy fan. Social fobi kanske? Kan.Inte.Kommunicera.Som.Vanligt.Folk
 
Sen är jag nervös över själva påsken... Med tanke på att det kommer serveras både snaps, öl och vin hemma hos mig och min familj är jag rädd att det kommer sluta åt det hållet julen slutade i senast. Min pappa med alkoholproblem blir så full att han knappt kan stå upp och ramlar inne på toaletten och det låter som han ramlar in i glasväggen i duschen. Har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv. Jag får fortfarande sjukt med ångest bara jag tänker på det. Magen lixom vrider sig av obehag. Tårarna sticker i ögonen. Trodde jag, mina syskon och mamma skulle behöva lirka upp den låsta dörren utifrån, mötas av en pappa liggandes i duschen med ett stort sår i bakhuvudet och glas i hela kroppen. Som tur var blev det inte så. Men jag kommer nog aldrig glömma det ögonblicket. Vi har inte pratat om det sen det hände. Eller ja, mamma tog upp det några dagar efter jul med oss och pappa. Och pappa erkände mycket motvilligt att "Ja, det blev lite mycket alkohol" och sen slöt han sig. Blev jävligt förbannad. Tyckte mamma skämde ut honom.
 
En sak till som inte gör mig så sugen på att åka hem är att jag är rädd att jag ska känna mig ovälkommen igen. Som jag kände förra gången jag var hemma. Är faktiskt jävligt rädd för det. Att bli bortvald igen.
 
Har aldrig känt så här inför en hemfärd, brukar alltid se framemot det jättemycket men nu kännner jag knappt av ett spår av de lyckokänslor jag brukar känna dagen jag ska åka hem för en längre period. Känner att jag hellre på flera plan skulle vilja stanna hemma i min ensamhet. Det är enkelt. Inte behöva ta hänsyn till eller vara rädd att bli sårad av andra människor. Men har jag tur, blir denna hemvistelse bättre än väntad.
 
Nu ser jag att tentan började för fem min sen och jag är inte där, ååångest...

Slappdag

Från att ha hämtat mig från chocken om mitt bloggnamn har jag fått lite ont i halsen, eller ja jag hade det innan också. Tänkte köra 60 min spinning  senare i eftermiddag men får se om jag skippar det. Är jävligt trött också, för omväxlingens skull (trots 9 h fin sömn)....
 
Blir kanske ligga i sängen läge hela dagen, för plugga har jag inte direkt gjort. Eller jo, jag har rättat ett labbrapport. Det tog en halvtimme. Men det är nog det enda. Men idag är en slappardag, kände det redan imorse. Hmmm....

Fail

HAHAH. Fy fan vad jag är korkad. Fick en insikt idag när jag gick in på bloggen för att se om jag hade fått någon kommentar. Safemenow. Hur kunde jag döpa min blogg till det? Det heter ju Savemenow. Rädda mig nu, lixom. Verbet. Inte adjektivet (Okej, erkänner att jag var tvungen och kolla upp att safe var ett adjektiv, ordklasser - not my thing). Och det upptäcker jag nu. Idag. Över ett år sen jag startade bloggen. Så jävla fail.
 
 

Snöfall

Tisdag idag dåå... Tisdag med snökaos. Igår var jag lite glad för att mycket av snön som föll förra veckan smält bort, men  när jag drar upp persiennerna imorse vad möts man inte då av, lite mer snö kanske?! O inte så lite heller. Är trött på snö. Ge mig vår. Min favoritårstid! Älskar när det börjar bli liite varmare, blommor som börjar titta fram och att det börjar så smått bli ljusare och ljusare om kvällarna. Hur kan man inte älska det?
 
Så här ser det ut utanför fönstret just nu.... Segt.
 
 

Med fokus på det fina

Fokusera på det du gillar med dig själv. Det brukar jag själv försöka tillämpa fast det är på gränsen till omöjligt ibland. Men ärligt talat, inget blir bättre av att du t ex går runt och hatar delar av din kropp. Så istället för att gå runt och må dåligt och tänka på de delar av din kropp du är mindre nöjd med, försök att hitta delar du faktiskt tycker om eller i alla fall tycker ser okej ut. Jag har alltid haft väldigt mycket ångest över mina ben, jag hade komplex för dem redan innan jag visste att det fanns ett ord som ens hette så. Kommer ihåg att min två år äldre syrra berättade för mig va det var och jag förstod direkt att det tydligen var "komplex" för mina ben jag hade. Eller vad man ska säga.
 
Nu på äldre dar (om man kan säga så, jag är ju faktiskt bara 20!) försöker jag se det fina i mina lite smått tjocka ben men mest försöker jag fokusera på det jag faktiskt gillar med min kropp. För några år sen kunde jag inte nämna en endaste kroppsdel jag var nöjd med, nu kan jag säga flera styckna! Det är något jag är stolt över, att jag är nöjd med iaf delar av min kropp! Kan även säga några positiva egenskaper jag har, dock flera dåliga också men som sagt, fokusera på det positiva!
 
Så nu tänkte jag lista några kroppsdelar jag är nöjd med. Ni behöver inte göra samma sak men jag tycker nog gott att du kan fundera igenom och se om du också har någon del av din kropp du tycker extra mycket om! Det behöver inte vara någon stor eller synlig del, bara du kan komma på en del räcker det. T o m om du tycker om ditt ena lillfinger är det en början i alla fall.
 
Kroppsdelar jag är nöjd med:
 
- Ryggen
- Magen
- Axlarna
- Armarna
- Handleder
- Händer/fingrar
 
Som bonus på det lägger jag upp en bild på min (enligt mig) fina mage!
 
 
 

Gårdagens middag och dagens lunch!

Lagade mat igår och detta är resultatet: Kyckling i sås av lätt cremé fraiche, limesaft, kycklingfond, lite philadelfia 12 %, lite mjölk och rivet limeskal, mathavre och kokt broccoli.
Mumma!
 
 
Ser kanske ut att vara jättemycket men vill bara säga att mina tallrikar är rätt små, eller ja det är egentligen assietter men jag använder dem som mattallrikar eftersom jag gillar när tallriken är välfylld med mat!

I-landsproblem?

Åh upptäckte att mina träningsbyxor är ganska genomskinlig på rumpan när tyget töjs ut, typ när man gör benböj. Kul att jag har stått längst fram på t ex BP och gjort en 50 benböj eller nått och man har kunnat se mina (stringtrosor) genom tyget. Skäms typ bara jag tänker på det!! Anledningen till att jag upptäckte det var att jag såg att mina nya träningsbyxor, som jag lär skicka tillbaka, var rätt genomskinliga i rumpan vid typ benböj så då var jag tvungen att kolla om mina gamla också var det, vilket de var. Dock inte lika mycket som de nya... Önskar nästan att jag inte gjort det eftersom nu när jag vet att de är ganska genomskinliga kommer jag tänka på det och det är jobbigt. Suck!

Lyxig frukost

Frukost bestående av kesoröra (mixa keso, yogurth, proteinpulver, sötningsmedel) varvat med äppelkompott (äpple hackat i bitar, vatten, kanel kört i micron några minuter) toppat med rostade havregryn och några valnötter. Mätt och glad i magen!
 

Lördag

Skön lördag. Vaknar, gör god frukost som äts framför teven. Klär på mig ridkläder och skyndar iväg till bussen. Rider en timma och åker hem. Äter stort mellis framför teven. Tvättar. Gosar med kaninen. Lagar mat. Äter mat. Sitter här. Om en timme börjar "Smartare än en femteklassare", trevligt program. Vad som händer sen är rätt oklart, lägga sig och läsa förmodligen. Eller kolla mer teve.
 
Imorn ska jag plugga matte inför tentan nästa måndag. Har jag glömt att säga att jag inte har någon pluggmotivation just nu? Och träna. Det var ett tag sen sist känns det som. I tisdags var det. Blir nog Bodycombat, ev något mer om det går nått kul.
 
Nu: adjö!

Kompishäng

Hängde med kompisarna ikväll ändå. Var nog ett bra val, komma ut och träffa lite människor. Det är ganska "smärtfritt" att umgås med de kompisar jag har nu eftersom vi nästan aldrig disskuterar speciellt "personliga" saker eller vad man ska kalla det. Det går ganska enkelt att bara smälta in, man behöver inte säga så mycket. Inte utrrycka sina åsikter.
 
Vi var fem pers som åt på en restaurang och kollade på hockeymatch. Åt en kycklinghamburgare. Det var faktiskt gott. Nästan ingen ångest heller fast jag åt pommes till, måste varit år sen jag åt det på restaurang senast. Eller ja, åt det på donken för ett år sen under några dåliga tillfällen.
 
Fick veta att en av mina kompisar tydligen träffar en kille, verkade som de hade gjort det ett tag. Känns ju kul att jag fick veta det idag... Av en slump dessutom. Jaja. Men kände faktiskt ett litet stygn av avundsjuka när jag fick veta det. Har under den senaste månaden längtat efter att träffa någon. Få lite närhet av någon. Träffade en kille november-februari förra året, sen var det mitt fel att allt rann ut i sanden. Jag vet inte riktigt varför men jag orkade inte träffa honom mer. Har ångrat mig sen i efterhand. Snokat på hans facebook. Han blev tillsammans med en annan ganska strax efter att vi slutat träffats och de är fortfarande tillsammans. Lite avundsjuka bor det i mig för det. Är iaf glad att jag känner någonting när jag tänker på honom, att jag inte är helt känslolös.
 
Sen när middagen var uppäten iaf fick alla väldigt bråttom att kolla bussar för hemfärd så blev inte speciellt sent. Inte mig emot...
 
Nu har jag poppat lite popcorn så ska äta det, borde egentligen bara gå och lägga mig, såå trött....

Eremiten

God morgon. Har tenta i eftermiddag så sitter och försöker lösa några mattetal och bläddrar lite i bland mina föreläsningsanteckningar samtidigt.
Igår frågade en kompis om jag skulle med ut och äta middag efter tentan idag. Jag sa ja och just då kände jag att det nog skulle vara kul att gå ut och umgås lite, har ju knappt träffat en människa på en vecka... Men idag känner jag inte alls för det. Är trött (trots 9-10 h sömn), har ont i halsen och känner mig allmännt ovillig. Vill bara åka hem efter tentan och chilla. Med mig själv. Det är så jag trivs bäst. Med bara mig själv som sällskap. Och kaninen numera såklart! Så funderar om man ska hitta på någon ursäkt för att slippa. Samtidigt är jag så rädd att de ska tycka jag är tråkig och sluta fråga mig om jag ska med på saker och ting. Jag var inte med förra gången de hitta på nått men gången innan det var jag ju med. O vi har väl umgåtts tre gånger denna termin så jag kan ju faktiskt tacka nej idag utan att behöva oroa mig att de inte ska fråga mig nästa gång, eller? Men får väl se hur jag känner mig sen i eftermiddag. Egentligen vore det väldigt bra om jag fick komma ut och träffa lite folk, att vara så mycket ensam som jag är kan inte vara bra?? Nästa vecka ska jag ju bara vara hemma och plugga, läsa, chilla och förhoppningsvis träna. Lär ju inte prata med en enda människa på hela veckan...
 
Åh ångest.

Sjukhusbesök

Hej hej, är hemma från plåsterhuset nu. Undersökningen gick bra. Dock fick jag kontrastvätska i en nål i armen, aj aj. Jag hatar sprutor och blodprov och sådana saker!! Så nu har jag ont i armen, jag som ville gå på sista passet med denna koreografi på Bodyjammen. Får se om armen blir bättre under eftermiddagen.
 
Men själva undersökningen gick till så att man blev inskjutsad i en tunnel, väldigt trång sådan. Fick lite klaustrofobi när jag åkte in men som tur är har jag inte så svårt för trånga utrymmen, annars skulle det blivit jobbigt.... Låg där inne en drygt halvtimme tror jag och lyssnade på musik och smällarna apparaten gav ifrån sig när den tog bilder. Så idag har min kropp blivit utsatt för ett stort magnetfält, ganska häftig nu när jag tänker på det :P Fick glutta lite på bilderna efteråt, så nu har jag inte bara sett mitt hjärta på ultraljud utan även med en magnetkamera, coolt :) Vet dock fortfarande inte riktigt varför jag var där men det kanske läkaren som ska kolla på bilderna och meddela resultatet sen kan klargöra.
 
Nu ska jag försöka plugga lite matte...
 

Tentaaa

Hellu, tenta idag. Gick bättre än väntat faktiskt. Tror jag. Är nog omöjligt att säga egentligen, chansade ju på typ allting så det kan lika gärna bli 0 p på i princip alla uppgifter... Men jag försökte iaf. Visst, jag kunde ha pluggat mer, det kunde jag verkligen gjort men nu gjorde jag inte det så då får jag stå mitt kast.
 
Har inte tränat idag, gick inga kul pass och jag har faktiskt tentat i 4 h så var lite mos i huvudet så har mest legat och läst och kollat på teve under eftermiddagen. Endel godis har det också blivit.. Woops. Blev lite övermätt så lite kom upp självmant. Imorn blir det träning (minst 1 pass) på kvällen. På förmiddagen ska jag bege mig till sjukhuset för undersökning av "MRT hjärta", alltså ska jag skjutsas in i en tunna och utsättas för ett jäkligt starkt magnetfält. Stackars kropp... Nä men det ska nog gå bra. Men har aldrig gjort något sånt innan så kommer vara rätt nervös! Hade hjärtfel när jag var liten förresten så brukar gå på ultraljudsundersökningar varje eller varannat år men detta är första gången jag ska göra en sån här avancerad undersökning. Fattar inte varför men det kanske någon förklarar för mig imorn?
Sen på eftermiddagen orkar jag förhoppningsvis ta tag i mig själv och plugga matte (flervariabelanalys) som jag har tenta i på fredag. Sen dröjer det drygt en vecka och sen kommer nästa tenta, en omtenta då, också i matte. Sen påsklov och hem till familjen :)

Träning

Idag har jag tre pass inbokade. TRE!! Får se vilka jag går på. Har tenta imorn och med tanke på hur lite jag har pluggat borde jag inte träna ens en timme utan bara sitta hemma och plugga... Men det vill jag inte!!
 

Nya träningstights på väg!

Nya byxor är på väg! Beställde ett par nya träningstights från Sportamore igår förmiddags för mina som jag har nu är ett par år och tycker att de har tappat lite stretchen. Beställde minsta storleken så hoppas att de inte blir för små... Men de lär ju vara rätt töjbara så det ska nog inte vara några problem!
 
Filament Tight Nike Kläder Tights
 
Är typ identiska med de jag har nu (också från Nike) men kände att jag behövde något nytt, NU. O de kosta bara 299 kr också :)

Close

God morgon.
Gårdagen var en ganska jävlig dag, men slutade ändå långt bättre än vad den kunde ha gjort. Åkte iväg och tränade Bodypump där halv fyra och så en timma yoga på det. Bodypumpen gick rättså bra, dock tycker jag att mina biceps blir svagare och svagare för varje gång...? Blir jobbigare och jobbigare fast jag lyfter samma vikter. Hmpf...
Yogan var rätt flummig och faktiskt lite ansträngande. Stå i den där jävla Hundpositionen eller vad den heter, den när man står så man ser ut som ett V. Eller det är tänkt att man ska se ut så iaf, är ganska osäker på om just jag såg ut så :P
 
Men gårdagen kunde som sagt lätt ha slutat i katastrof pga av det tråkiga beskedet. Hade lika gärna kunnat bestämma mig för att överäta/tröstäta för att trycka undan de jobbiga känslorna. Men jag valde att försöka resonera med mig själv och tala om för mig att inget blir faktikst bättre av att du äter ½ kg godis, du kommer inte få ett jobb bara för det och du kommer definitivt må sämre efteråt än vad du gör nu.
 
Så är jävligt glad över att jag inte överåt/tröståt, utan att jag tvinga iväg mig själv och tränade - tror att det gjorde gott för mig.

Det som inte fick hända hände

Och där sprack hela min planering. Har jobbat inom kyrkogårdsförvaltningen i Stockholm tre somrar i rad och bara antag att jag skulle få en återanställning, så att det skulle bli fyra somrar på kyrkogården. Men nej, jag fick tydligen ingen återanställning. Har spenderat den senaste halvtimmen i sängen, storgråtandes med ångest. Vad ska jag göra nu? Vad ska jag söka för jobb? I vilken stad ska jag söka jobb (Stockholm eller Linköping?) Är det för sent för att söka sommarjobb nu? Jag har ingen jobberfarenhet eller kassavan. Shit. Nej nej nej. Jag orkar inte.
 
Jag har känt under några veckor att mitt "känslomässiga läge" har varit ganska stabilt ändå, men om någonting jobbigt skulle inträffa skulle jag falla ihop och inte orka resa mig. Jag tror att det här är detta någonting (som jag har väntat på ska inträffa). Även om jag hatade mitt sommarjobb så hade jag räknat med och hoppats på att få komma tillbaka. Men nej, ingen sommar på kyrkogården.
Så hur ska jag orka ta mig upp och söka jobb? O-r-k-a-r i-n-t-e. Och det är ju inte "bara" för jag är lat, jag bara orkar inte.
 
Ångest.Panik.Oro.Sorg
 
Jag har faktiskt förlorat mitt jobb. Det är okej att sörja. Men hur ska jag orka ta mig upp efter detta bakslag?

Hej måndag!

Det blev 1 h och 45 svettiga minuter igår, först Bodyjam i 45 min (är annars 1 h men igår var det 45 min av nån anledning), sen vänta 30 min och sedan Bodyombat i 60 min. Yeeeh! Jobbigt som fan, men var väldigt nöjd efteråt :) Kommer det någon och överfaller mig på stan någon mörk kväll kommer jag ha övat upp mina slag och sparkar så jag lätt kan slå ner överfallaren, eller kanske inte...?
 
Nu sitter jag här denna måndagsförmiddag och gör en gammal tenta i kursen jag har tenta i på onsdag, går ärligt talat skitdåligt. Läser en uppgift, tänker "Shiet, har vi ens gått igenom detta??", funderar lite på hur jag ska lösa uppgiften, ger upp och går igenom lösningsförslaget och försöker desperat förstå hur man ska tänka för att nästa gång lyckas lösa uppgiften på egen hand. Jävla skit.
 
Ikväll har jag iaf bokat in mig på Bodypump 15.30 och sen 60 mins yoga efter det. Får  se vad det blir, om det blir båda, en eller ingen. Har inte bestämt mig än. Men med tanke på min träningsstatisk den senaste veckan lär jag gå på båda. Bara i mars har jag tränat 9 gånger, och som mest den senaste 1 ½ året har jag tränat 10 gånger på en månad!
 
 
Såhär ser min tränningstatistik ut, köpte kortet i september 2011, sen gick det ut i december 2012. Köpte nytt i mitten av februari. Kan ju inte påstå att jag uttnyttjade kortet till fullo förra gången jag köpte kortet, hehe...

Sjukt överskattat

Tja på er, denna fina söndagsförmiddag :) Sitter med plugg framför mig. Tråk... Men försöker kämpa på. Har fått in några timmars plugg iaf nu i veckan, dock INGET igår. Låg och läste i princip hela dagen, kollade lite på mello i min ensamhet.
 
Men måste berätta för er. Kommer ni ihåg att jag köpte en stor bag godis i måndags? Jag har inte ätit av det under hela veckan, förutom igår!! O då åt jag kanske 200 g. Så jävla glad. O inte spydde jag efteråt heller, nöjd. O vet ni vad det bästa var? Det var inte så jävla gott som jag trodde det skulle vara. Chokladen smakade fett och socker och nästan lite dammigt? Det sura godiset var inte tillräckligt surt mot min tunga och resten av godiset jag åt var ingen höjdare heller. Egentligen var alla mumsiga casein-kladdkakor jag ätit i veckan godare. Riktigt chokladsmak ska det vara, ingen sockrig mjölkchoklad med säkert inte mer än 20 % kakao. Så n u har jag nästan 500 g godis kvar att knapra på. Jag hoppas att det räcker ett tag.
 
Nu i veckan har jag ju knappt varit i skolan, har inte pluggat så mycket så vet ni vad jag har gjort istället? Tränat! Det  har jag gjort delvis för att det faktiskt är skönt att röra på sig och ha något att göra men även för att det minskar ångesten över känslan att "man inte har gjort nått med sitt liv idag igen", för om jag har tränat har jag ju gjort nått. Ångesten över att jag inte pluggar tillräckligt inför tentorna minskar även den. Så jag har tränat på. 2 pass i tisdags, 2 i onsdags, 1 i torsdags och 2 i fredags! I fredags kändes musklerna rätt möra så de fick vila ordentligt igår, tog mig ju knappt ur sängen ._. Men idag har jag bokat in mig på två pass i eftermiddag/kväll! Så därför ska jag fortsätta plugga lite nu, sen träna, sen slappa och sen sova. Samma visa imorn?

700 g godis på det?

Instabil dag igår, hade planerat att träna men blev inget med det. Istället åt jag massa karameller (inte jättemycket egentligen, ~100 g ungefär) utan att vare sig tänka, känna eller smaka. Sen fick jag akut illamående och endel maginnehåll kom upp ganska spontant. Var ett tag sen nu. Sen gick jag till biblioteket och lånade lite böcker, bland annat senaste Camilla Läckberg boken samt 2 kostböcker. Satt även på biblan en stund och läste MåBra, älskar att sitta på biblioteket och läsa. Känner mig intellektuell på någe vis, hahah! Även om jag läser en fjantig tiding.
 
Sen efter en halvtimmes läsning gick jag hem, förbi affären och gick in och köpte 700 g lösviktsgodis på extrapris (hade redan spanat ut det i reklambladet några timmar tidigare) och 1,5 l lightläsk. Hem och deppa lite, hela dagen igår var rätt deppig. Låg och läste i sängen, gossade lite med kaninen och kollade lite på teve. Sen läste jag igen och sen somna jag faktiskt, vid elvatiden. Helt okej tid! Och inte åt jag av godiset jag köpt! Även om jag åt en hel del andra saker, men hyfsta nyttiga iaf :)
 
Idag vaknade jag av mig själv halv nio, hade satt alarm på nio även fast jag bestämt redan igår kväll att skippa den enda lektionen jag hade idag. Chillade i sängen och åt frukost framför Tillbaka till Vintergatan som sänds på Barnkanalen, följer den serien slaviskt, älskar den. Eller älskar väl snarare alla fina minnen jag får av den! När alla satt på fritids, samlade och kollade på Sommarlovsmorgon, minnen... :)
 
Sen lite senare tog jag mig i kragen och körde bodypump precis som förra veckan, gick bra. Var en vecka sen jag tränade så jag kände mig stark, ökade ben och ryggvikt. Heja! Nu under eftermiddagen har jag pluggat yttepyttelite, det är så jävla svårt när man har noll motivation!!!!!!!!!!! Blir galen.
 
Får se om det blir Bodyjam ikväll, vore kul och få dansa loss lite!
 
Nu ska jag nog glo lite teve, Halv åtta hos mig går ju, bästa programmet! <3

Helgen

En helg bestående av mycket skratt, prat, glädje, godis, mat och promenader. En härlig heg helt enkelt! Även om jag inte upplevde samma "euforiska" känsla när min syster kom på besök denna gång som jag har upplevt tidigare kändes det bra. Bättre än när jag var hemma senaste gången. Förmodligen för att syster inte kan boka upp sig med andra eftersom hon inte känner någon här, när jag var hemma och hälsade på var hon ju borta två kvällar av fyra ._.
 
Har dock inte öppnat en skolbok på hela helgen så nu ska jag skriva lite labbrapport, men sen börjar min söndags-teve-rutin. Ponnyakuten 19.15, 20.00 Familjen Holstein-Gottorpf & sen 20.30 Kontoret. Bra tevesöndag!