Fredagsnöjen


Detta är vad jag har gjort ikväll:
 
- Tränat Bodycombat (roligt och svettigt!)
- Käkat (se bild)
- Slappat & tittat på teve
- Städat lite granna
- Tvättat
- Gjort i ordning kvällsmål
 
 
Lax, rotfrukter, avokado, keso och fetaost (åts på större assiet)
Nu: Filmen Offside som går på teve!
 
 

Hiss och diss

Tågbiljetterna är bokade, nästa helg åker jag hem! Wiie. Saknar min familj. Det här året kommer bli mycket jobbigare än det förra, har mycket jobbigare kurser som jag verkligen måste lägga ner mycket tid på. Jag kommer varken hinna eller kunna festa så mycket heller. Har inga direkta kompisar att festa med eftersom en har tagit studieuppehåll och den andra festar mycket med andra kompisar eftersom hon är med i ett festeri och kan gå på många fester som jag inte kan gå på :( Så just nu känns allting sådär.
 
Eller ja, en sak känns ganska bra. Tror jag iaf. Eller det får jag se nästa vecka när jag kommer hem och kan väga mig. Men min viktnedgång, tror jag går bra. Känns som det. Känner att jag har blivit smalare, kläderna sitter mer som de ska och inte alldeles för tajt. KÄNNS SÅ JÄVLA BRA!! I kanske 10 månader har jag gått runt med mina största kläder samt mina pösigaste kläder för det var de enda kläderna jag rymdes i. Nu kan jag använa alla mina jeans igen, var så jävla länge sen så är så GLAD för det!
 
Nästa vecka hoppas jag på primärt att siffrorna på vågen visar under 60 kg, annars blir jag riktigt bitter. Bara det är under 60... Men sekundärt (och lite hemligt egentligen) vill jag att vågen ska visa < 58 kg. 57,9 - perfekt, men 58,0 - njaaa... helst inte.
 
Men jag har för mig att jag vägde kankse 61,5 när jag flyttade tillbaka hit så det kommer ha gått fyra veckor sedan jag vägde mig. Så som sagt, < 58 kg är min dröm!
 
Men nu ska jag packa träningsväskan och dra o träna, Bodycombat blir det! Va på det än gång i våras och då tyckte jag att det var kul, och väldigt jobbigt också!

Middag

Puuuhhh. Jobbig dag. Men är ganska nöjd. Hann med en deadline på programmeringen :)
 
Kom hem vid sju, hungrig. Körde in lite lax som jag shoppa på extrapris igår (åååhhh laaax <3) i ugnen tillsammans med lite rotfrukter. Åt allt med fetaost och lite keso. Så gott! Så nu är jag mätt och belåten :)
 
Kollar på Du är vad du äter, älskar att det har gått varje vardag nu ett tag! Sen tänkte jag förbereda mig inför plugget imorn, imorn börjar matten... Linjär algebra... Har hört att den ska vara jäkligt svår! Känns ju lite sådär, eller snarare rätt dåligt!!
 
Men pusselipuss!

Tick tack tick tack...

Hellu :) Träningen gick bra, var ny koreogrofi men det gick ändå förvånansvärt bra så jag är nöjd. Sen kolla jag på Du är vad du äter och åt kvällsfika, blev ganska mycket mat. Det blev proteinpudding på 0,70 dl proteinpulver, lite nötter plus blåbär som topping på det, en knäckemacka med philadelfia och kalkon samt en pytte pyttelitet äpple med lite jordnötssmör. Och så en stor kopp te på det! Men jag har bara ätit tre gånger idag så det känns bra att jag tog ganska mycket nu på kvällen!
 
Har lite ångest och känner mig lite stressad för trots jag slutade klockan tolv idag har jag knappt hunnit plugga nått? En timme har jag suttit, vet inte vart tiden tog vägen alltså! Borde verkligen köttat programmering med tanke på att jag har både föreläsning, lektion och labb i programmering imorn!! Herre. Får försöka ta igen imorn. Försökte även ladda ner lite program så man kan programmera hemifrån men lyckades inte ladda ner det, blev nått knas ._. Så irriterande!
 
Men nu ska jag duscha, ciao ciao! :)

Mat mat!

Åh vad jag är hungrig, har inte ätit sedan frukost vilket jag åt vid halv tio imorse. Ska äta strax iaf, väntar bara på att grönsaksgratängen jag har gjort under eftermiddagen ska svalna lite. Den var väldigt lätt att göra och receptet kommer från Arla, det var mest bara skära zuccini och paprika i skivor och sen grilla i ugnen 10 min och sen hälla på ägg blandat med mjölk och lite kryddor :) Slängde även i ganska mycket vitlök i. Ska äta det med lite kyckling som jag köpte, färdiggrillade strimlor av fileér, fryst allså, hitta den i frysdisken och blev sugen på att prova :P Bra nödmat tänker jag. Till maten blir det även fetaost, mums!
 
Så nu blire krubb!

Äntligen!

Nu äntligen kan jag börja föra matdagbok igen! (Glömde min matdagboksblock hem hemma, använde det inte alls under sommaren så glömde helt bort att ta med mig den tillbaka sen!)
 
Beställde och designade den på Fujidirekt, blev lite ful men jag gjorde det som ett litet test bara. Man kan välja färg, stl och stil på texten m.m. Kosta 53 kronor tror jag det var så tyckte den var ett rättså bra pris eftersom den blir ju väldigt personlig när man har egen bild och allt :)
 
 

Middag

Detta var vad jag åt till middag, ungefär. Lite mer nötter bara (mums!). För denna bild tog jag för några dagar sen egentligen men eftersom jag helt snöat in på dessa bananpannkakor och ätit dem flera gånger den senaste veckan så funkar det ju ^^
 
De är väldigt mumsiga och lätta att göra, mosa bara en liten banan med 2 ägg och stek sedan till pannkisar :) Ät med nått mumsigt till, t ex frysta blåbär med lite yogurth som jag!
 

Måndag

Hallå! Första dagen i skolan, två föreläsningar. Gick väl bra antar jag. Satt ju mest och lyssnade och antecknade lite då och då ^^ Va väldigt trött dock trots kanske 9 h sömn :/
 
Ska tillbaka till skolan om knappt en halvtimme och ha programmeringslabb i en timme, segt. Men imorn har jag bara en föreläsning kl. 10 så imorn ska jag träna, bodyjam tänkte jag :) Gick ju på det väldigt mycket i våras, gillade den koreogrofin (hur fan stavas det egentligen?) och musiken var bra så jag hoppas att denna realese är lika bra :)

Kvällsaktiviteter

Hej hej alla! Har precis varit ute på en promenad/joggingrunda. Satsade på att springa varann kilometer, totalt 5 km men det blev att jag gick de första två (det va tydligen ingen markering när det hade gått en km, den första kom vid två km) och sen sprang jag de resterande tre. Är väldigt nöjd! Tyckte det gick bra men eftersom jag inte har någon klocka med mig kan jag inte ta tid så det kanske gick segt, förmodligen... :P Men men. Mina fötter blev väldigt ömma av alla gasellsteg plus att jag fick skavsår på hälen för strumpan åkte ner hela tiden :/ Måste köpa fler höga strumpor, har nästan bara låga!
 
Och imorn börjar plugget igen.. Känns ändå rättså bra. Är dock lite nervös, linjär algebra och programering. Hurra! Kommer bli svårt känner jag. Men jag är duktig på att kämpa på så jag tror att det kommer lösa sig:)
 
Ikväll ska jag kolla på en film kl. 9 på 11:an? Kommer inte ihåg  va den hette men det är en film som är i min anda kan jag lova, romantisk komedi. Så nu ska jag fixa lite kvällsfika, blir nog äpple med jordnötssmör och så en stor kopp te. Mums!

Ridningen igår

Ridningen igår gick sådär, min häst var väldigt gullig men lite svårttränsad så behövde hjälp eftersom hon hela tiden drog upp huvudet så man inte nådde det... Men nästa gång kanske?
 
Det blev inte så mycket ridtid igår heller eftersom folk var så sega på att göra iordning sina hästar och sen med att sitta upp i ridhuset? (Jag bidrog också lite till förseningen antar jag eftersom jag också behövde få lite hjälp av ridläraren). Så vi körde igång med lektionen 20 min försent så det blev bara 40 min ridning... Synd.
 
Från början skötte sig min häst ganska bra tycker jag, men sen efter kanske halva lektionen började den krångla (eller kanske var det jag som börja krångla? Kan ju inte skylla på hästen lixom när det förmodligen jag som gjorde fel). Fick den knappt i trav. O sen skulle vi trava, galoppera, trava, galoppera. Första varvet gick dåligt för fick inte hästen att galoppera alls. Hästar kom för nära så blev hästen väl sur eller nått och började gå innanför spåret typ. Jag har lite dålig balans när jag travar så måste hålla i sadeln så kan ju inte styra hästen så bra i trav precis så det var ju därför hon kunde gå innanför spåret. Sen i andra varvet lyckades jag få henne att galoppera en gång, det gick fort. Hann inte känna efter så mycket hur det var men jag tror att det var kul ^^ :P Sen började dock min häst skritta och stannade upp alla andra hästarna, pinsamt...
 
Nästa vecka ska vi börja med markarbete, dvs träna på att trava över bommar och sådant. Känns som det går för fort framåt, jag kan ju inte ens rida lätt utan att hålla i sadeln? Knappt då ens heller. Men får kämpa på. Bara det inte blir för svårt så man kännner sig misslyckad efter varje lektion för då kommer det inte bli så kul att rida ju:( Men sen får jag inte ha för höga krav på mig själv heller som jag tror jag har haft nu, vill så gärna vara duktig på hästrygen och få beröm och sådär. Men får nog släppa alla krav och bara försöka slappna av, ha kul och lyssna på ridläaren och fråga en massa så kommer jag nog både ha kul och bli lika bra som de andra i gruppen!

Discot igår

Var på fest igår igen, på universitetet. Var helt okej. Var på en förfest innan, blev lite jobbigt. Kände inte de som var där så där jättebra så skulle vi leka en dricklek som jag inte ville vara med på, en sån där jobbig som man måste vara snabbtänkt och påhittig på, vilket jag inte är. Kändes jobbigt och bara sitta där och glo i typ en halvtimme medan de andra lekte men jag ville verkligen inte.
 
Kände mig inte alls full igår (trots att jag hade druckit ganska mycket) så jag hade lite tråkigt, måste vara stört full för att jag ska bli avslappnad och t ex kunna prata med främlingar, vilket suger. Vissa kan ju göra det efter bara 1 glas vin, jag behöver en hel flaska, minst. Men drog hem vid halv två igår iaf, men sen när jag kom hem insåg jag att jag var rättså full iaf. När jag har varit på en förfest som jag har känt mig obekväm på gör det oftast att jag inte känner att jag är full sen senare på kvällen, av nån anledning... ?
 
Hade ju lite tråkigt igår så jag köpte faktiskt mat på discot,kycklingspett med potatissallad och sallad. Åt bara kycklingspetten och salladen så det var ju lite halvnyttigt iaf:) Kyckligen va lite nasty, det va såna där "skolmatsspett" med lite äckliga broskbitar typ men de funkade, jag va hungrig. Sedan när jag var på väg hem blev jag sjukt sugen på pasta. Alltså så sugen!! Men jag koka upp vatten och åt en Varma Koppen Kantarellsoppa och sen sov jag. Bra det!
 
Och idag mår jag faktiskt ganska. Inte så bakis. Ska nog gå ut på en promenad i spåret i skogen sen senare idag, det är skönt. Springa lite kanske?

Yes yes yes!

Provade mina jeans för några dagar sen, och guess what!? Jag kommer i alla. Jag får plats i alla mina jeans. Fatta vad länge sen det är jag gjorde det. Var strax innan jul jag kom i alla, sen gjorde jag misstaget och tvätta dem vilket jag inte hade gjort på minst 1½ månad, och sen dess har jag inte kommit i dem. Jo kom i ett par precis innan sommaren och en gång under sommaren kunde jag använda ytterligare ett par. Men nu så kan jag nästan använda alla tre, det sista paret sitter lite väl tajt men ge mig en vecka eller två så kanske även de går att använda ute bland folk:)

I onsdags

Hej, kanske ska berätta lite närmare om min kväll i onsdags?
 
Va ett "evenemang" på universitetet, även kallat Munchen Hoben. Det började vid fem men eftersom det va mycket folk som var där redan på förmiddagen tänkte jag åka dit vid tre tiden. Så vid ett åkte jag till stan för att gå på systemet för andra gången, köpte 3 x 50 cl 7,0 % cider plus en Vodkaflaska till senare tillfälle. Klämde nästan en hel cider på 10 min precis innan jag skulle åka hemifrån för jag ville inte dricka så mycket i själva kön, har på senare tid börjat tycka att det är jobbigt och pinsamt att dricka mycket. En av anledningarna till att jag inte äter på helst 4-5 h innan jag börjar dricka för då behöver jag inte dricka så mycket innan jag blir full.
 
Sen i kön drack jag de två andra ciderna, alltså drack jag nästan 1,5 l cider på drygt 2 h. Jag blev kanonfull och det slog till verkligen helt plötsligt som det kan göra ibland. Va på evenemangsområdet kanske en halvtimme och gick mest runt själv och försökte undvika folk för jag mådde så dåligt. Sen bara gick jag. Cyklade hem, inte jättesmart kanske med tanke på hur full jag var men det gick bra. Väl hemma spydde jag, sen la jag mig i sängen, sov ett tag, gick upp och spydde och så höll det på ett tag. Sen vakna jag vid halv fem och kunde inte somna om, hade förmodligen somnat vid sju kvällen innan så hade ju ändå sovit hyfsat mycket. Mådde jättedåligt och var hungrig men orkade inte klä på mig och gå ut och fixa nått att äta (bor i korridor) så klockan hann bli strax efter elva innan jag masa mig upp och åt. Kollade på teve hela dagen och mådde bättre och bättre. På kvällen mådde jag bra så då tog jag mig ut på en joggingrunda, sprang drygt 2 km och gick sen 3. Mådde stört illa efter de där 2 km joggandet så tvingades gå resten av rundan, men jag är stolt att jag överhuvudtaget kom ut någonting :)

Alltid för full

 Varfr blir jag ALLTID for full nar jag dricker???!!! Och varfor kan jag inte gora ett a/o med prick/prickar 

Min första ridlektion

Nu är det gjort, har ridit min första lektion! Var väl ingen stjärna direkt, men det var kul. Vi skritta och travade endel, min häst var ganska lat så man fick skänkla på den rejält. Så tränade vi på att styra lite mellan koner, gick väl inte jättebra, men hallå, det var ju första gången :) Var väldigt mysigt och längtar tills nästa lektion, då får vi säkert pröva att galoppera! Ska bli jättekul. Nästa gång ska jag försöka att iaf tränsa själv, vi får se hur det går...
 
Kan förresten nämna att maten går bra nu, och har gjort det dem senaste veckorna typ. Eller ja, kanske inte jättebra hela tiden men riktigt bra om man jämför med en period där i somras när jag var ensam hemma när det blev att jag bara åt och åt... Vägde drygt 61 kg förra veckan när jag vägde mig innan jag åkte tillbaka till Linköping. Här i Linköping har jag ingen våg så jag får mäta och prova kläder typ. Kolla i spegeln. Jeansen sitter lika tajt som vanligt men magen har blivit plattare iaf om man jämför med innan sommaren tror jag, har ju gått lite upp och ner under sommaren så den kanske är som i början av sommaren ändå. Men om jag fortsätter att käka bra och börja träna tror jag att det kommer gå bra. Vill ju ligga konstant under 60 iaf, då kan jag känna mig rättså nöjd. Väger nog under 60 ganska snart, irriterande att inte veta :/ Ganska bra för motivationen att se att vågens siffror går lite neråt.
 
Men jaja, nu  är jag supertrött, har sovit 10 h per natt de senaste 5-6 dagarna men ändå varit supertrött, idag har jag väl sovit 8-9 h så det är väl inte så konstigt att jag är trött idag med.

Förverkling av barndomsdröm

Hej hej! Jag är glad, glad för att jag ska förverkliga min barndomsdröm. Jag ska börja rida! Jag började tjata på Mamma & Pappa om att få börja rida när jag kanske var tio år? Men såklart fick jag inte det, pappa var allergisk och mamma är rädd för hästar. Jag älskade hästar så jag började premunera på tidningen Min häst vilket jag gjorde i nästan fyra år. Kunde verkligen allt om hästar. Allt! Kan fortfarande ganska mycket även om jag har glömt bort en hel del. Men iaf, nu ska jag verkligen börja rida på rikitgt! Fick en insikt när jag läste igenom alla mina hästtidiningar jag har här hemma hos mina föräldrar och då kom jag helt plötsligt på det, att jag är vuxen och bestämmer över mig själv, jag kan göra vadd jag vill! Så genast slängde jag iväg ett mejl till en ridskola och frågade om de hade någon vuxennybörjargrupp, så nu ska rida varje lördag i en grupp som visserligen redan har gått ett halvår. Jag har ridit på turridning på islandshäst tre gånger plus att jag kan mycket av teorin av ridning iaf så jag tror nog att det ska funka!
 
Jag kommer antagligen bli besviken över ridning inte är lika kul som jag föreställt mig men jag måste testa iaf, är det inte så kul är det ju bara att inte fortsätta! Är så jävla glad alltså över detta, min dröm kommer besannas! Det negativa är att det är rättsådyrt dock, över 3000 per termin... Men jag tror att det kommer vara värt det, absolut!