Mat, vikt & träning

Hej igen, tänkte att när jag ändå var inloggad kan jag passa på att berätta lite kort om hur det går med maten och träningen. Måste säga att maten går bra just nu! Har inte så stort aptit av någon anledning? Jag känner mig hungrig men på något sätt orkar jag inte äta. Alltså det är inte så att jag knappt äter någonting, äter 4-5 gånger per dag men mindre portioner än vad jag åt t ex innan påsk. Då hände det ju ofta att jag gick upp efter jag egentligen gått och lagt mig och bredde två knäckemackor med jordnötssmör, som blev två till och två till osv... Det har jag inte gjort nu på 2-3 veckor.
 
Tränat har jag gjort litegranna. I snitt 2 gånger i veckan så det känns bra! Ska ev hem i helgen och vara hemma över valborg så då kanske jag passar på att väga mig. I påskas vägde jag 63 kg. Rätt mycket. Tror att jag la på mig endel muskler när jag tränade så mycket de sista veckorna innann påsk men samtidigt behöll/la på mig mer fett för jag åt helt enkelt för mycket. Men känner att det inte spelar så stor roll vad vågen visar egentligen, jag kommer i mina jenas och det räcker för mig för då vet jag att jag inte väger för mycket!
 

Yes!

Tack Gud för att jag har fått sommarjobb!! De ringde idag från kyrkogården och frågade om jag kunde börja en vecka tidigare jämfört med vilka veckor jag fyllt i att jag kunde jobba. Visst sa jag, men jag måste ta ledigt torsdag och fredag (för min syster tar studenten då). Så nu har jag jobb! Shit. Att det skulle lösa sig. Det trodde jag aldrig. Jobbar i  sju veckor tror jag att det blir, till slutet av juli iaf. Sen får jag kanske lite ledigt. Fast med tanke på hur många omtentor jag kommer ha kommer jag nog inte få så mycket ledigt.... Även fast jag hatar mitt jobb kunde jag inte låta bli att ta några glädjeskutt här hemma i lägenheten när jag fick reda på det! Wiheo. En liten förändring blir det förresten jämfört med tidigare år, ska jobba på en annan kyrkogård. Den ligger lite lite närmare så det är ju iaf positivt. Vet inte hur den kyrkogården är. Hoppas på mycket träd för jag blir så lätt genomsvettig efter bara några minuters jobb i solen :( Är så jobbigt att hela tiden försöka jobba i skuggan och paniken när man inser att det inte finns en enda skuggfläck så man måste sitta i gassande sol alldeles för länge - inte kul!
 
Men men, jag ska vara lycklig nu ett tag att jag faktikst har ett jobb överhuvudtaget!
 

2013-04-19

I förrigår hade jag svårt att sova. Låg och vred mig. Kolla på klockan. Gick upp och gick på toa och sådana saker man har för sig när man inte kan sova. Magen kurrade men jag var trött och orkade helt enkelt inte ta mig ut till köket (ligger väl en 3 m bort från sängen) så låg kvar. Till slut somnade jag.
Okej nu låter det som jag låg vaken i flera timmar men så var det inte. Tror jag låg vaken 1 h. Men det kändes so men evighet. Dagen efter började jag fundera på när jag senast hade svårt att sova, och jag minns inte exakt faktiskt...! Har haft otroligt lätt ändå att sova de senaste veckorna vilket jag har glömt att uppskatta. Så igår somna jag nästan på stuberten så idag kunde jag glädjas över hur skönt det är att kunna somna på en gång.
 
Så ibland behöver man få ett sådant uppvaknande för att lära sig uppskatta det man faktiskt har haft!

2013-04-17

Om en liten stund ska jag iväg på BP, sitter och laddar med 250 ml sockerfri redbull. Dricker aldrig det annars, den där burken har stått i mitt kylskål 1½ vecka nu. Köpte den för att ev blanda ut den med sprit förra helgen för var så trött men blev inte att jag blandade med den. Så nu dricks den istället. Skippa första föreläsningen imorse så nästan 10 h sömn har det blivit inatt, men det räcker inte... Är ändå trött trots jag i flera veckor i snitt har sovit en sisådär minst 9 h per natt!!!!
 
Planen för kvällen är att hämta ut ett stort H&M paket efter träningen, beställde för 1400 spänn där i helgen. Och då hade jag ändå 10 % rabatt på hela köpet! Kanske inte det smartaste draget med tanke på att jag går back varje månad samt att jag inte har nått jobb, och nej, jag har fortfarande inte sökt något....
 
o sen resten av kvällen ska jag laga mat, kyckling i lätt cremé fraiche sås. Sen är det förmodligen läggdags för lilla mig.... Hoppas ni mår fint!

Höjden av lathet?

Alltså hahah. Hur lat får man bli? Planderade att åka iväg till en stor handelsplats och köpa pellets till lilla kaninen nu idag, men jag orkade verkligen inte. Tanken att behöva sätta sig på bussen och sen dessutom byta buss vid ett tillfälle kändes nog jobbig. Så efter lite surfande har jag helt plötsligt beställt hem 2 kg pellets till lilla kaninen, hahah va fan?! Höjden av lathet där.
 
Så idag har jag mest legat i sängen (hade ingen ridning idag tyvärr) men var även en liten runda i affären och köpte lördagsgodis bland annat. En 200 grammare chokladkaka. Blev även 2 olika glasssorter och 1,5 l pepsi max. MMmmmm, lördagsmys?
Men har skrivit lite på en labbrapport också, det var vettigt, så ni inte får för mig att jag inte gjort NÅTT produktivt idag.
 
Kvällen llär spenderas framför Smartare än en femteklassare och sen Robins, hej-jag-är-typ-ensammast-i-världen?

2013-04-07

HEJ! Länge sen. Men det är faktiskt inte mitt fel! Har försökt mig på att blogga några gånger nu i veckan men min dator har inte velat samarbeta men nu verkar den vara mer på min sida iaf!
 
Hemma hade jag det faktiskt bättre än väntat. Hade lite tråkigt på dagarna och så när alla var på jobbet/skolan men jag lyckades sysselsätta mig hyffsat. Sen lekte jag och min syster rättså mycket så det kändes bra.
 
Den här veckan var alltså första veckan på den nya perioden med nya kurser. Har redan skippat en föreläsning, i torsdags morse, jag kom verkligen inte upp. Och då hade jag ändå sovit 8 h... Så sov 2 h till men jag var fortfarande så trött att aldrig kom ur pyjamasen... Woops... Låg i sängen hela dagen och läste och kollade lite på teve. Bra att slösa bort en hel dag när jag har typ tusen vettigare saker jag borde gjort. Städat, pluggat, gått på föreläsningen, tränat, sökt jobb (har fortfarande inte gjort det, fanfanfan!!!) osv osv. Men känns som jag bara har energi till att göra en sak per dag, antingen går jag i skolan och så är jag slut när jag kommer hem och bara slappar. Eller så gör jag ingenting på hela dagen förutom 1-2 h då jag tränar. Orkar lixom inte både vara i skolan en dag och träna på det! Är så trött på att vara så orkeslös. Det suger.
 
Har ingen pluggmotivation heller nu, vet inte om jag borde ta ett studieuppehåll nästa år men vill inte det egentligen. Då kommer jag ju börja i en ny klass sen året efter och det vet jag inte om jag skulle orka ta mig igenom ._. Och sen har jag ju lägenheten här så jag är ju rätt låst och hyra ut i andra hand känns jobbigt. Så har jag kanin och ridning, och inget av dem vill jag ju ge upp med. Åhh, vad ska jag göra?!