Tidig lördagsmorgon

God morgon! Vaknade redan kl 07 idag. Segt! Försökte somna om men det gick inte så efter ett tag gav jag upp och gick och kokade mig en portion havregrynsgröt med saffran i. Nomnom. Nu ska jag kolla på torsdagens avsnitt av Aldrig mera fet, sen blir det Julkalendern på teve men sen blir det till att masa sig upp tror jag. Göra mig i ordning. Packa lite. Sen är det ridning. Sen fort hem igen. Packa det sista och sen bege sig mot stationen. Lär blir ganska dålig uppdatering medans jag är hemma, men är tillbaka i januari om det  blir så, okej?
 
Så om jag inte bloggar innan måndag vill jag hälsa er en GOD JUL, och försök att njuta av att äta god mat. O umgås mycket med vänner och familj och bara ha det bra!
 

Yiho!

JULLOV!
 
Nä men som vanligt har det inte sjunkit än att det är jullov. Det kan ta mellan några timmar upp till ett dygn att inse att man är ledig, så jag får snällt vänta tills känslan infinner sig. Men sen. SEN. AAAaaa...!!  Fy fan vad skönt.

Snart så...

Hej hej, tenta imorn! Kommer vara jättenervös. Mentror att jag kommer klara den iaf. Idag ska jag plugga in det sista och sen ska jag börja packa och ev städa. Ska ju inte åka hem förens lördag eftermiddag/kväll men vill inte göra allt i sista minuten, blir så stressigt då. Imorn ska jag kanske luncha med några kompisar på stan efter tentan, försöker dra ihop ett gäng. Trodde det skulle bli fest men det blir det nog inte. Gör faktiskt inte mig någonting, ska ju upp och rida på lördag och har mått sjukt dåligt dagen efter de senaste gångerna jag har festat. Iaf  i några timmar, sen helt plötsligt mår jag bra igen. Jättekonstigt!
 
O nyår... Jag undrar om jag kommer festa då. Är så jävla dålig på att hålla kontaken med mina gamla kompisar. Har varken träffat eller prata med någon via sms sen i somras. Känns pinsamt att helt plötsligt höra av sig och vilja fira nyår tsm? Aja. Orkar inte oroa mig för det just nu. Känns som det kankse löser sig ändå. O gör det inte det så gör det inte det. Då får det väl fan vara då.
 
Jag undrar om mina dagar som festprisse är över på tal om fest? Förra året blev det en lång period där jag festade en gång i veckan. Det var ganska slitsamt. Sen i april slutade jag vara "festberoende". Den här terminen har jag festat kanske 5 gånger. Max. Men jag älskar känslan av att vakna en helg, utan väckarklocka och må bra. Inte vakna med illamående, skakiga muskler samt känslan av att man har ett sandpapper i munnen. Bara ligga kvar i sängen en liten stund. O sen gå upp utan att hela världen snurrar runt en.  Åh! Låter fan som en gammal tant, hehe....

Mumsig kall chokladdryck

För ett antal ynka kalorier kan du få denna goda dryck:
 
 
- 1 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 1 (eller mer) tsk kakao
- Sötningsmedel
 
Mixa alltsammans och ställ in i kylen/frysen ett litet tag, häll upp i fint glas (mycket viktigt! :p) och njut! Mmmmums...

Hej

För några veckor sen somnade jag tidigast 02:00 varje natt. Nu har jag somnat vid 23 i flera dagar. Kan det vara för att jag har börjat träna och få ett annat typ av lugn på kvällen? I såna fall, varför gjorde jag inte det tidigare?
 
Jag skrev aldrig tentan igår... Orkade/ville verkligen inte. Pluggade lite till min tenta på fredag istället. Kändes mer värt lixom. Idag är planen att plugga och sen ska jag rida igen ikväll :) Planderade att cykla dit, har behövt ta bussen de senaste gångerna eftersom det har varit en massa snö i vägen ;) men såklart har det blivit minusgrader igen ._. Har ju varit plus i flera dagar nu så varför kunde det inte vara plus idag med och sen minus?! Dumma väder.
 
Men nu: pluggilugg...

wiho!

Jag har tränat idag! Så jäkla grym. Körde programmet på DVD:n jag fick med i nån tidning för nått halvår sen. Gick bättre idag, höll bara på att svimma kändes det som. But hey, det är bättre än att känna att man håller på att dö iaf!
 
Ska hoppa in i duschen och sen käka litte. Sen får jag väl börja tänka på att gå och lägga mig. Har en tenta imorn, har inte pluggat. Ska kolla igenom det lite imorn förmiddag för den går inte förens på eftermiddagen. Men så går det när man inte pluggar, då får man sitta i tentasalen och känna att man är ganska så rättså värdelös för man inte kan någonting. Kanske att man pluggar till nästa gång den tentan går så man slipper känna sig så dålig?

Magträning

Okej, skumt. Skrev ett inlägg och postade det men själva innehållet försvann men rubriken fick iaf vara kvar? Weird. Men skrev väl inte så mycket mer än att jag tipsade er om att göra "8 min abs workout", finns på youtube. Väldigt gammalt klipp men ack så bra. Har gjort detta program i perioder förut för länge sen och det gav bra resultat då iaf så tror att det fortfarande gör det ^^ Jag ska iaf försöka göra detta ett par gånger i veckan för att försöka locka fram mina magmuskler ännu mera! :D

Så jävla nöjd tjej!

 Yes! Igår tränade jag för första gången på 2 månader! Värsta bra! Höll dock på att dö... Borde verkligen försöka få upp min kondition lite!
 
Har ju haft träningskort och kört en del gruppträning men det gick ut igår. O jag kommer inte köpa ett nytt med tanke på hur sällan jag faktiskt var där. Kollade min träningsstatisk och hade varit där 57 gånger på 14 månader. Var mer än vad jag trodde men det blir inte särskilt lönsamt att träna där om varje pass kostar mig 70 kr lixom :p Så nu blire hemma-träning om jag ska träna! Som jag körde igår. Har en träninngsdvd med ett 45 min träningspass som jag fick med i någon tidning jag köpte i våras. O jobbigt var det. Trodde inte jag skulle orka mig igenom det men det gjorde jag. Med nöd och näppe! Efteråt kände jag mig nöjd. Duschade, borstade tänderna, kröp ner under täcket och läste en kvart, lyssnade på ljudbok ca 30 min och sen sussade jag. Somnade vid halv tolv tror jag! Typ andra gången jag somnar så "tidigt" på över en månad! Så jäkla skönt. Tror att en av anledningarna till att jag har somnat så sent den senaste månaden är för att jag har suttit så mycket stilla hela dagarna. Det är lättare att somna om man har rört på sig under dagen så att man är både psykiskt och fysiskt trött när man ska sova. Den senaste tiden har jag bara varit psykiskt trött och inte så mycket fysiskt.Så nu ska jag försöka röra på mig mer! Försöka försöka försöka.
 
Som en bonus överåt/spydde jag inte igår kväll för jag hade fullt upp med att träna, wiho!

Tjackis?

Sitter här och läser bloggar, dags och plugga nu istället kanske?
Överåt igår igen, blev väl en 200 g choklad, 10 kakor, lite bullar och en del annat "smått och gott". Hurrey... Tycker att jag har blivit större men eftersom jag inte äger någon våg vet jag inte om det är sant eller bara ren inbillning. Men jag tror verkligen det. O det stör mig. Rädslan över att inte komma i mina jeans alltså, den är inte nådig! Så därför borde jag "skärpa" till mig lite nu medan det ännu inte är försent, som om det vore så enkelt dock...
 
Men nu ska jag plugga. Tenta på måndag och på fredag! Ska köra hårt, kom igen nu!

Lunchpaus

Hej hej, sitter och pluggar och det går faktikst ganska bra. Okej jag skriver bara av slides från föreläsningar så det är ganska slappt så det hade varit ganska illa om det gick dåligt, hehe. Just nu håller jag på och läser om blodet och det är faktikst ganksa intressant :) Tycker det mesta som har med männisokroppen att göra är intressant så därför passar den här kursen mig väldigt bra egentligen.
 
Har haft lunchpaus nu, blev mathavre m. kokosmjölks-saffrans-fiskgryta och brocolli. Gott var det. Nu ska jag göra några nyttiga saffransproteintryfflar (http://www.tasty-health.se/2012/12/saffrans-proteintryfflar.html). Gjorde de förra veckan också, riktigt goda var dem :) Sen blire mer plugg.
 
Så hej svejs!

Överätningar

Stor överätning både torsdag och fredag, faktiskt hets nu när jag tänker efter på saken om man nu ska kategorisera.
 
Åt väl en 3 bullar, många kakor, 1 dammsugare, 1 bit toscakaka och 200 g choklad i torsdags, säkert mer men det är vad jag kommer på nu.
 
I fredags blev det typ samma men ½ l glass istället för chokladen.
 
Igår - ingen överätning/hets, och hitills inte idag heller! Nice. Har pluggat idag, tentavecka... Har kanske två lektioner under nästa vecka så det blir till att sitta mycket ensam och kötta. Får hoppas att det går bra. Vill klara en tenta iaf nu, av tre. Så har inte så höga mål precis, men med tanke på att jag inte har pluggat nått hemma under denna period får jag nog vara glad om jag ens tar den jag vill klara....
 
Nu ska jag fortsätta plugga lite och sen blire Solsidan och Beck. Ska försöka somna lite tidigare ikväll än vad jag har gjort de senaste dagarna, har blivit vid ett. För sent med tanke på att jag ska försöka gå upp vid åtta som jag brukar när det är tenta p! Men det blir nog vid nio, iaf imorn. Om jag sover för lite kommer jag ändå inte orkar plugga lixom!

Hoppas er helg har varit bra! :)

Billig mat?

Okej, jag behöver lite tips och råd på billig mat så om ni har tips är det läge och komma med dem, typ NU. Har kommit på att jag måste försöka minska mina matkostnader då de ligger på säkert en 3000 kr i månaden, vilket är väldigt mycket med tanke på att maten jag köper bara ska räcka till lilla (?) mig?
 
Köpte väldigt mycket keso och kesella innan men det är ju tyvärr fruktansvärt dyrt, 50 kr/l, istället för 13 kr/l som vanlig yogurth kostar... Har minskat på rejält på kesella konsumtionen nu och köper det kanske varann vecka eller så, keso köper jag dock varje vecka. Dumt att det ska vara så dyrt.
 
Får börja äta en massa havregryn, ägg, linser och bönor antar jag. Försöka snåla in på det jag vill äta som är lite dyrare typ mathavre och quinoa och käka billigare potatis istället. Buhu. Varför ska mat vara så dyrt?

Woho!

Vet ni vad jag gjorde igår?! Jag var sötsugen efter middagen så jag gjorde en kopp te och tog en näve pepparkakor (dem som jag bakade hem-hemma i helgen). Innerst inne visste jag att det var början till en överätning, ofta jag skulle nöja mig med en näve pepparkakokor. Det har ju inte hänt på flera veckor lixom?
 
Så när jag hade ätit upp pepparkakorna satt jag som på nålar och bara väntade på att det där suget efter mat eller godis skulle komma. Suget som är så stort att man inte kan tänka på något annat än hur gott det skulle smaka med xxx så man blir helt enkelt "tvungen" att äta det där man är sugen på och sen är allt i gång. Men det där ohyggliga suget kom aldrig. Visst, lite sugen på mer pepparkakor blev jag, men det lixom stannade där och det var faktiskt fullt kontrollerbart. Så jävla glad!
 
Sen att jag var nära på att överäta senare på kvällen när jag försökte sova är en annan sak, som tur var gjorde jag det aldrig. Låg och lyssnade på ljudbok till efter tolv på natten och sen lyckades jag faktikst sova.
 
O nu: plugga... Pluggade faktiskt i 2 h igår, nöjd tjej :)

Onsdag

Alltså ärligt talat, jag var borta totalt i 4 h och 50 m igår för att rida i 50 min igår? Tog bussen för det var så dåligt väder och sån jävla tid det tog!! Usch vad jag hatar att åka buss, iaf när man behöver byta så man måste oroa sig för att inte hinna med den andra bussen osv.
 
När jag kom hem från ridingen höll mina fötter på att dö. Jag var seriöst orolig för att de skulle få men för livet men de verkar ha klarat sig. Duschade jättelänge i supervarmt vatten och då äntligen tinade dem.
 
Idag hade jag bara en föreläsning 13-15 som jag tänkte gå på, men eftersom det har snöat hela dagen var det för mycket snö på vägen för att man skulle kunna cykla. Kom ungefär 30 m innan jag gav upp och gick tillbaka... Inte kunde jag gå till skolan heller för jag fick jätteont i knäet igår kväll efter ridningen :(
 
Förresten, red ponny igår. Hahah. Jag är 1,68 m så jag kände mig ganska löjlig. Tur att den iaf var en stor ponny, 148 cm, var nära att få en som inte ens var 140.... Mina ben hade väl släpat i marken om jag hade fått den andra, hehe.
 
Nu är klockan redan halv fyra och borde plugga... Åh, har inte pluggat på fyra veckor typ? Jisses när hände detta senast?

Snickelisnack

Hej hej! Usch, idag var jag lat. Först skippa jag en lektion 8-10 och sen den 13-15... Men gick på föreläsningen 10-12 i alla fall, alltid något...
 
Borde plugga lite nu, har snart tentor och har inte öppnat böckerna på, fyra veckor? Så jävla dåligt. Aja. Hoppas på att jag klarar åtminstone en tenta av tre i jul!! Annars kommer jag bli jättebesviken och arg. Men får se om jag orkar, är trött. Men har börjat somna lite tidigare nu iaf! Inte efter två på natten iaf, utan snarare vid ett. Framsteg! Har inte överätit om kvällarna heller sedan i torsdags så det är nog därför jag har lyckats somna i en lite mer rimlig tid. Man "vaknar" ju till rätt mycket av att äta och sen kräkas måste jag säga.
 
Senare idag ska jag kanske till stallet och rida, jag har ju varit borta någon gång för flera veckor sen från ridningen och då får man rida igen. Så om jag får plats i en grupp ikväll ska jag rida :) Skulle vara roligt eftersom jag inte red i helgen eftersom jag var hem-hemma. Fast det var teori i lördags så skulle ändå inte fått ridit ;) Men den gruppen jag i såna fall ska vara med i ikväll har kommit lite längre än vad vi har gjort, lite läskigt med tanke på att jag redan är lite efter alla andra i min vanliga grupp? Men det ska nog gå bra. Pinsamt dock om alla andra är klara med sina hästar och jag är den enda som inte är klar, haha. Jaja.
 
Idag snöar det som tusan här i Linköping. Var inte alls kul att cykla till skolan i förmiddags, fick en massa snö rakt i ansiktet, mysigt ... Samma sak när jag var på väg hem. FYYY!! Men mysigt med snö! Har ni också snö?

Onyttiga helg!

Hej! Hoppas ni hade en bra helg, min var bra. Fast jobbig. Hade riktig ångest ett tag på lördagkvällen men sen släppte den. Vet inte exakt varför jag hade ångest, kom helt plötsligt.
 
Vägde mig i lördags. Funderade först på att inte göra det men sen gjorde jag det. 57,5 kg. Vart förvånad. Har ju vägt 60 kg ända sedan i september så vet inte varför jag helt plötsligt har gått ner lite i vikt? Fick för mig att det var mina muskler som förtvinat eftersom jag inte har tränat alls på kanske 2 månader, tidigare i höstas tränade jag iaf lite då och då. Men vet inte. Vart lite glad iaf, så nu är mitt mål att ligga kvar på ca 57-58 kg tills jag väger mig nästa gång som blir när jag åker hem för julen.
 
Men även om jag vägde 57,5 kg i lördags morse så har jag nog redan gått upp med tanke på alla gottigheter jag har satt i mig under helgen. Det började på lördagen. Var på en mässa som heter "Mat för livet" som är en mässa för de som är bland annat glutenitoleranta. Man får gå runt och provsmaka och köpa massa produkter. Och det är inte precis bara nyttigt bröd man provsmakar utan det blir mest bullar, muffins och massa annat onyttigt! Har ingen aning om hur mycket jag egentligen åt men med tanke på att jag var där i 2 h hann jag nog få i mig ganska mycket smått och gott. Men det gör inte så mycket. Sen hemma bakade vi pepparkakor och jag råkade väl äta en del deg :P Sen var jag på bio och såg Breaking Dawn part 2 och då blev det choklad och popcorn (inga bio popcorn dock utan poppar hemma och tar med mig low fat popcorn^^ godare, nyttigare och billigare än bio popcorn!). Sen på söndagen blev det mer pepparkaksbak och deg och sen adventsfika såklart! :) Sen lite choklad på tåget tillbaka.
Så jaa... En massa onyttigheter! Men det känns bra iaf. Jag kan lixom äta och njuta av onyttigheter när jag är med andra men när jag är själv och äter onyttigt får jag ångest och måste spy, varför är det så?